Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Πατούλης: Μην πυροβολείτε τους παρόχους υγείας - Δημιουργήστε ένα βιώσιμο σύστημα



Την ανάγκη για ένα σύγχρονο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού και θα αξιοποιεί το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης μιλώντας χθες, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Daily Pharma Newsμε τίτλο «1ο Evidence Base althcare Conference». 
Onmed.gr

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη εφαρμογής των διαγνωστικών και των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των μητρώων των ασθενών και επεσήμανε την αδυναμία της πολιτείας να ανταποκριθεί στο σημαντικό αυτό έργο.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Καλούμε την πολιτεία να σταματήσει να «πυροβολεί» τους παρόχους και να επιτελέσει το έργο της, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες .Ο ιατρικός κόσμος απέδειξε από την πρώτη στιγμή, το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διέπει κατορθώνοντας να εφαρμόσει το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Τα ίδια αντανακλαστικά πρέπει να επιδείξει και το Υπουργείο Υγείας γιατί δυστυχώς βλέπουμε ότι οι ταχύτητες είναι μικρές ενώ οι ανάγκες είναι μεγάλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου