Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ένωση ακτινολόγων: Προσωπικά δεδομένα


ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΠΑΤΟΥΣΑ 4 – ΑΘΗΝΑ 10677 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6947700789 
ΑΘΗΝΑ 20/04/2018 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 

Αποτέλεσμα εικόνας για ακτινολόγοιΟι νέοι κανόνες για τα προσωπικά δεδομένα θα ισχύουν από τον προσεχή Μάϊο . Γι΄αυτό άλλωστε όλες οι εταιρείες υγείας επιχειρούν να προσαρμοστούν στην νέα νόρμα τη Ε.Ε. , το λεγόμενο GDPR. 

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η οικονομική ποινή προβλέπεται αυστηρή. Βέβαια στην Ελλάδα τα δεδομένα των ασθενών είναι στον αέρα , αφού υπολογίζεται ότι το 50-55% των ιατρικών φακέλλων βρίσκεται εκτεθειμένο στο διαδίκτυο . 

Και όπως συμβαίνει πάντα στην ανάλογη περίπτωση κάθε λογής «επιχειρηματίες» που μυρίστηκαν οικονομικό ενδιαφέρον πολιόρκησαν τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά . Οι τιμές που ζητούν κυμαίνονται από 1000-25000 ευρώ. Απίστευτο κι όμως αληθινό. 

Η υπόθεση θυμίζει κάπως τις ελεγκτικές εταιρείες πριν 3μισυ χρόνια περίπου , όπου εργαστήρια και διαγνωστικά δαπάνησαν χιλιάδες ευρώ σε διάφορες εταιρείες που στήθηκαν ευκαιριακά και εκμεταλλεύθηκαν μια απόφαση που τελικά δεν είχε κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της δαπάνης τεράστιων ποσών από τα εργαστήρια. 

Επειδή βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται θέλαμε με την παρούσα επιστολή να προτείνουμε στον ΙΣΑ και κατ΄επέκταση και στους άλλους συλλόγους να αναλάβουν μία πρωτοβουλία , ούτως ώστε με ταχύτατες διαδικασίες να καλέσουν όλες αυτές τις εταιρείες σε μειοδοτικό διαγωνισμό , για να προκριθεί προσφορά ενός σοβαρού φορέα με μια λογική τιμή μέσα στις σημερινές δυνατότητες ενός μέσου εργαστηρίου . 

Κοινοποίηση : ΙΣΑ 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου