Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: “Ναι” στο προδικαστικό όργανο για πιθανή ιατρική αμέλεια

Στο πλευρό της παιδιάτρου Ρεθύμνου τάσσονται και οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ηρακλείου
Από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ

Υπέρ της δημιουργίας οργάνου από τα αρμόδια Υπουργεία που θα εξετάζει τις περιπτώσεις πιθανής προληπτικής αμέλειας προδικαστικά τάσσεται η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου με αφορμή την καταδίκη της παιδιάτρου του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η Ένωση αναφέρει:

“Είναι λυπηρό για μία ακόμα φορά να καταδικάζεται γιατρός γιατί είχε την ατυχία να εφημερεύει την συγκεκριμένη μέρα. Γιατί άμεσα έκανε τις προβλεπόμενες διαγνωστικές εξετάσεις. Γιατί άμεσα πρόσφερε την ενδεδειγμένη θεραπεία. Γιατί έκανε ό,τι θα έκανε κάθε άλλος γιατρός στην ίδια περίπτωση.

Δυστυχώς, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η ιατρική δεν μπορεί και ποτέ δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα πάντα. Και το χειρότερο είναι πως αυτή την πραγματικότητα δεν την αντιλαμβάνονται και κάποιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης. Και είναι η ηπιότερη ερμηνεία που μπορεί να έχει αυτή η καταδίκη.

Η απόφαση αυτή καταδικάζει κάθε ιατρό που πασχίζει να κάνει το καλύτερο για τον άρρωστο, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. Που είναι επιστημονικά άρτιος. Που έχει μάθει να δουλεύει με αυταπάρνηση. Που προσφέρει με ανιδιοτέλεια πέραν του στενού χώρου εργασίας, προς όποιον έχει ανάγκη”.

Η Ένωση καταλήγει:

“Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και μάλιστα ενός παιδιού, από μόνο του είναι ένα τραγικό γεγονός που μπορεί δυστυχώς να συμβεί, υπερβαίνοντας τα πεπερασμένα όρια ακόμα και του καλύτερου ιατρού και του καλύτερου νοσοκομείου.

Η πρόταση της Ένωσης Γιατρών Ρεθύμνου για δημιουργία οργάνου από τα αρμόδια υπουργεία, που θα εξετάζει τις περιπτώσεις πιθανής ιατρικής αμέλειας προδικαστικά, είναι σε σωστή κατεύθυνση και την υποστηρίζουμε, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον αβάσιμες κατηγορίες και καταδίκες”.

3 σχόλια:

 1. Απαραδεκτο αρθρο ,αγνοει εντελως την οδυνη των συγγενων θυματων ιατρικων λαθων και παραλειψεων .Δεν ειναι ολα τραγωδιες και συμπτωσεις .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο βωμό της οδύνης των ασθενών θα πρέπει να καταδικάζονται ιατροί, ασχέτως εάν έκαναν σωστά ή όχι τη δουλειά τους !!!!!! Τι ζούμε σε αυτή τη χώρα, Θεεεεέ μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κανεις δεν καταδικαζεται αν κανει σωστα τη δουλεια του,ακομη κι αν ο ασθενης πεθανει .Καταδικαζεται αν ευθυνεται για λαθη και παραλειψεις ,δηλ δεν εκανε αυτα που ο μεσος καλος γιατρος θα εκανε.Στην αποφαση αναγραφεται γιατι ο γιατρος καταδικαζεται ή αθωωνεται .Αν διαφωνει ,ασκει ενδικα μεσα κατα της αποφασης ,οπως προβλεπεται .Τα περι συμβουλιου για την αμελεια ειναι μη ρεαλιστικα και παρανομα .

   Διαγραφή