Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ανησυχητικές ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης


Ανησυχητικές ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης

Dikaiologitika.gr

Σοβαρές ελλείψεις γιατρών και νοσοκομειακών οχημάτων φαίνεται να αντιμετωπίζει η Κρήτη, ελλείψεις που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για τους πολίτες που έχουν άμεση ανάγκη νοσοκομειακή περίθαλψη και ένα ασθενοφόρο. 

Τις καταγγελίες υποβάλλει ο Γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προς στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον υπουργό Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περιοχή λειτουργούν τρία διαφορετικά Κέντρα Υγείας και συγκεκριμένα στις Μοίρες, το Χάρακα και την Αγία Βαρβάρα, «παρατηρούνται αδικαιολόγητες ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα» αναφέρεται στην ερώτηση που καταθέτει ο κ. Αυγενάκης.

«Οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής αυξάνονται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο πρόσφατες περιπτώσεις στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στις οποίες κινδύνευσε η ζωή ασθενών, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου που θα τους μετέφερε άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει, τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, με υποστελέχωση σε προσωπικό, αλλά και ανεπάρκεια στον ήδη παλαιωμένο και ασυντήρητο στόλο του ΕΚΑΒ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να δυσχεραίνεται η μεταφορά των ασθενών στο πλησιέστερο νοσοκομείο και να τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή τους.

Είναι επιτακτική η ανάγκη επίλυσης των παραπάνω προβλημάτων και ιδιαίτερα τώρα, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός λόγω τουρισμού διπλασιάζεται και οι ανάγκες αυξάνονται».

Γι’ αυτό λοιπόν, ο αρμόδιος υπουργός ερωτάται:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και ασθενοφόρα στην περιοχή της Μεσαράς;

Ποιος ο σχεδιασμός του υπουργείου σας για ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ και την βελτίωση της αποτελεσματικής του λειτουργίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου