Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Έχτισαν την είσοδο του Δρομοκαΐτειου

Εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της εφημερίας, φράζοντας την είσοδο του νοσοκομείου και αναρτώντας πανό με τη φράση “κλειστό λόγω μνημονίων.

ΙΑΤRONET

Σε συμβολικό χτίσιμο της εισόδου του Δρομοκαΐτειου, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι και μέλη της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ).

Με τον τρόπο αυτό, διαμαρτύρονται για τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των ψυχιατρικών νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων η μεταφορά μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κέντρων ψυχικής υγείας στις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ).

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η παραχώρηση της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (Ξενώνες - Οικοτροφεία – Κέντρα ψυχικής Υγείας) αρχικά στις ΥΠΕ και στη συνέχεια σε ΜΚΟ και την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ).

Τονίζει, επίσης, πως προωθείται η κατάργηση των περισσότερων κλινών που διατίθενται για την εφημερία, οδηγώντας τους χρήστες υπηρεσιών στα χέρια ιδιωτικού τομέα και τους εργαζόμενους σε αβέβαιο εργασιακό μέλλον.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε αποκλεισμό της εφημερίας, φράζοντας την είσοδο του νοσοκομείου με τσιμεντόλιθους και αναρτώντας πανό με τη φράση “κλειστό λόγω μνημονίων”.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου