Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

"Δικάζεται η ορθή ιατρική πράξη, που συνοδεύεται από ανθρωπιά, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια"

"Δεν δικάζεται η ιατρική γενικώς. Ούτε όλοι οι γιατροί αξίζουν τη συμπαράστασή μας. "

Αγαπητό Cretalive,

Αποτέλεσμα εικόνας για καταδίκη ιατρούΌ,τι θα ακούσετε από εμένα αποτελεί σύνοψη μιας συζήτησης που προσπαθήσαμε να ανοίξουμε, ως νέοι ιατροί του νομού, με αφορμή τις δίκες και τις καταδίκες. Η αλήθεια είναι ότι προκύπτουν πολλές διαστάσεις. Ας περιοριστούμε στην ποινικοποίηση της ιατρικής και στην αμυντική συμπεριφορά που τη διαδέχεται.

Επιτρέψτε μου, εισαγωγικά, ένα σχόλιο σχετικό με την υπόθεση. Η κα Νεονάκη είναι αθώα! Και όχι μόνο λόγω της νομικώς ανυπόστατης και επινοημένης δικαστικής απόφασης. Είναι αθώα, γιατί η αμέλεια δεν της ταιριάζει... Για όσους δεν την γνωρίζετε, αποτελεί υπόδειγμα γιατρού και ανθρώπου, που απρόσκοπτα εργάζεται σωματικά και πνευματικά για το κοινό καλό, πολλές φορές περισσότερο απ’ όσο της αναλογεί. Ως συνάδελφος, πάντα στηρικτική και δοτική. Ποτέ δε νιώθεις μόνος δίπλα της. Ως λειτουργός, πάντα σε εγρήγορση, σχολαστική, επεξηγηματική και γλυκομίλητη. Ως δασκάλα , ε-ξαι-ρετική! Δεν σου αφήνει περιθώρια να μην την αγαπήσεις, να μη θέλεις να της μοιάσεις. Μόλις 36 ώρες μετά το -όχι αίσιο- τέλος του δικαστικού μαραθωνίου, εφημερεύαμε μαζί. Ε, λοιπόν, ήταν τόσο ίδια, καθ’ όλα σίγουρη, νηφάλια και με το κεφάλι ψηλά ,που από το θαυμασμό μου ένιωθα ντροπή κάθε φορά που ζητούσα τη βοήθεια της…

Συνδέω αυτόν το σύντομο επικήδειο, όπως η ίδια επιλέγει να χαρακτηρίζει τις θετικές «καταθέσεις», με το πρώτο σημείο που θα ήθελα να επισημάνω. 

Δεν δικάζεται η ιατρική γενικώς. Ούτε όλοι οι γιατροί αξίζουν τη συμπαράστασή μας. Διότι υπάρχουν γιατροί, που αν και επαρκώς καταρτισμένοι, αμελούν. Και με τρόπο όχι κατ’ ανάγκη ποινικά διώξιμο. Γιατροί αδιάφοροι για τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων, γιατροί που ιεραρχούν ως πρωτεύοντα την ευκολία, τη σιγουριά, την προσωπική τους καταξίωση. Γιατροί για τους οποίους οι ασθενείς είναι μεταβαλλόμενοι αριθμοί πάνω σε λευκό χαρτί ή, ακόμη χειρότερα, χαρτονομίσματα μέσα σε λευκούς φακέλους. Και για να είμαστε σαφής, δε δικάζεται καν μόνο η ορθή ιατρική πράξη.

Δικάζεται η ορθή ιατρική πράξη, που συνοδεύεται από ανθρωπιά, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια. Και αυτό, οφείλουμε να δεχτούμε, είναι κάτι που αφορά γενικώς τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Ρεθύμνου, ενός νοσοκομείου με ελλείψεις υλικοτεχνικές και προσωπικού, σε ένα σύστημα υγείας που υποβαθμίζεται, σε μια χώρα που νοσεί. Τέτοιοι γιατροί, κατά τη γνώμη μου, αξίζουν την στήριξη και το σεβασμό μας. Γιατί είναι αυτοί, που με φιλότιμο και καθημερινές υπερβάσεις κρατούν ζωντανή τη δημόσια υγεία και, μαζί της, την αξιοπρέπεια του πληθυσμού.

Τώρα, κάποιες σκέψεις σχετικές με την ποινικοποίηση αυτή καθαυτή. Το θέμα, νομίζω, μπορεί και πρέπει να προσεγγιστεί μέσω 2 διαφορετικών και εξίσου σημαντικών οδών. 

Η πρώτη είναι η προφανής, αυτή της νομοθεσίας. Η εξασφάλιση, δηλαδή, κατάλληλου πλαισίου, που δε θα αφήνει τον γιατρό έκθετο στην προχειρότητα, τη γενίκευση και την αδικία. 

Η δεύτερη οδός προσέγγισης είναι πιο αιτιολογική και σχετίζεται με λιγότερο χειροπιαστές παραμέτρους. Ναι, η ιατρική φτάνει στο εδώλιο υπό συνθήκες κανιβαλισμού . Πώς προκύπτει, όμως, τόση δυσπιστία; Γιατί ο γιατρός δεν αντιμετωπίζεται ως συνοδοιπόρος στη μάχη για ζωή; Γιατί αναζητείται συνεχώς ένοχος; 

Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν 4 διαφορετικές παθογένειες που μας έχουν οδηγήσει σε αυτή τη θέση και, ως εκ τούτου, ενιαία πρέπει να ληφθούν υπ΄ όψιν και να «αντιμετωπιστούν».

Παθογένεια Νο1: Σίγουρα το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο, που χωρίς τα απαραίτητα φίλτρα, ανοίγει τις πύλες των δικαστηρίων, δημιουργεί με ευκολία αντιδίκους, κατηγορούμενους, άρα και ενόχους. Εδώ αξίζει να αναφερθεί το εργασιακό περιβάλλον, που κάθε άλλο παρά προστατευτικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Κάθε γιατρός εργάζεται μόνος, αναλαμβάνει ευθύνες μόνος και τελικά μηνύεται μόνος. Δίχως να είναι αυτονόητη η οικονομική ή, ακόμη περισσότερο, η ηθική συμπαράσταση των προϊστάμενων αρχών.

Παθογένεια Νο2: Οι ενδογενείς δυσκολίες και ανεπάρκειες του συστήματος υγείας. Θα δώσω μια εικόνα οικεία σε όλους μας. Ένας γιατρός, που δουλεύει για 24 και πλέον ώρες και που, σε αυτό το διάστημα, αναμετριέται με δεκάδες περιστατικά. Κι από την άλλη ένας άρρωστος , χωρίς να πάσχει από κάτι σοβαρό, περιμένει στην ουρά των ΤΕΠ για ώρες, γιατί, αν κλείσει ραντεβού, θα περιμένει για μήνες. Ποιος από τους δυο αυτούς ανθρώπους είναι σε θέση να οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού; Και ποιος από τους δυο ευθύνεται αν αυτή δε δημιουργείται;

Παθογένεια Νο3: Η ιατρική κοινότητα και ο τρόπος που αυτή υπάρχει μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Οι γιατροί αντιμετωπίζονται ως μια κάστα από διαπλεκόμενους, αδηφάγους, εξουσιομανής και αδιάφορους. Ευτυχώς, αυτό δε συνιστά γενίκευση. Δυστυχώς, όμως, έχει υλική υπόσταση. Είναι εκείνοι οι γιατροί, στους οποίους αναφέρθηκα νωρίτερα, που αν και κάνουν την ιατρική ποινικοποιήσιμη, οι ίδιοι δε θα βρεθούν ποτέ στο εδώλιο. Κι αν βρεθούν, πιθανότατα θα αθωωθούν πανηγυρικά.

Παθογένεια Νο4: Η βιομηχανία μηνύσεων κατά των υγειονομικών με στόχο υπέρογκες αποζημιώσεις, που υπάρχει ήδη από τη δεκαετία του ’70 και που σιγά σιγά-ή γρήγορα γρήγορα- εδραιώνεται και στη χώρα μας. Δίκτυο ασφαλιστικών, δικηγόρων, έμμισθων γιατρών, μανατζερ και άλλων πεφωτισμένων, που πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι των ανθρώπινο πόνο. Δίνουν ως κίνητρο την κάθαρση ή ακόμη και την «υλική αποκατάσταση της απώλειας» και, έτσι, κατασκευάζουν περίτεχνα ενόχους, κατακερματίζοντας ψυχές και δημιουργώντας συνθήκες ζούγκλας.

Και τι είναι αυτό που βρίσκουμε μπροστά στα μας; Ένα θολό παρόν και ένα ακόμη σκοτεινότερο μέλλον για την ίδια την ιατρική, αλλά και για την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας. Ειδικά για εμάς τους νεότερους. Σε αυτές τις συνθήκες διαμορφώνονται γιατροί που δουλεύουν υπό το φόβο της διαπόμπευσης , που μαθαίνουν περισσότερο πώς να προφυλάσσονται, παρά πώς να εξασκούν το μυαλό και τα χέρια τους για να βοηθήσουν. Που θυσιάζουν τις γνώσεις και την κρίση τους , με αντάλλαγμα την ησυχία. Ύστερα είναι και η Ιατρική ως επιστήμη. 

Η ιατρική που θέτει ως γνώμονα την ασφάλεια του γιατρού είναι κακή ιατρική.
Η ιατρική που δημιουργεί ψευδαισθήσεις βέβαιης ίασης είναι κακή ιατρική.
Η ιατρική που ταλαιπωρεί με περιττές εξετάσεις είναι κακή ιατρική.
Η ιατρική που δε θέτει μία διάγνωση, αλλά διαχειρίζεται ταυτόχρονα όλες τις πιθανές διαγνώσεις είναι κακή ιατρική.
Η ιατρική που μεταθέτει την ευθύνη στον επόμενο είναι κακή ιατρική.
Η ιατρική που δε θεραπεύει ανθρώπους, αλλά ενδεχόμενες επιπλοκές, είναι κακή ιατρική.

Και τελικά αυτή η κακή ιατρική είναι που δημιουργεί επιπλέον θανάτους. 

Προσδοκούμε να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι γιατροί, στον αντίποδα αυτής της παθητικής άμυνας. Και η καλή ιατρική περιλαμβάνει ρίσκο, ξεβόλεμα, αντιφάσεις. Περιλαμβάνει όμως και ψυχική πληρότητα, ηθική ακεραιότητα, ουσιαστική επιστημονική προοπτική. Η περιφρούρηση της ιατρικής αλλά και της υγείας, ως δημόσιο αγαθό, πέφτει στα χέρια όλων, γιατρών κα μη. Σαν ένα σχοινί, από τη μία όλοι εμείς και από την άλλη ο,τι μπορεί να μας διασπάσει και να μας κάνει Βαβέλ! Και αν υπάρχει ένα μήνυμα σήμερα προς το κοινό, νομίζω, είναι να μη συνηθίζουμε! 

Ευχαριστώ όλους εσάς για την προσοχή σας, μα πάνω από όλα ευχαριστούμε την κα Σαβράμη και την κα Νεονάκη για το μάθημα που μας παρέδωσαν. Μάθημα που σχετίζεται με τη στάση μας απέναντι στην επιστήμη και τη ζωή. Χωρίς καθόλου πρόθεση φιλοφρόνησης, θέλω να πω ότι είναι το σημαντικότερο δώρο για έναν νέο άνθρωπο να παραδειγματίζεται για το πώς να μη σέρνεται ,αλλά να μένει όρθιος και να νικά τα ανίκητα…

Πόπη Βαρδάκη

27 σχόλια:

 1. τελικα υπαρχει ελπιδα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εχετε πληρη μεσανυχτα και τα οσα λετε ειναι αστηρικτα και ανυπαρκτα.Διωκεται ποινικα και αστικα η αμελεια του γιατρου σε συγκεκριμενη περιπτωση και με συγκεκριμενο αποτελεσμα .Ρωτηστε δικηγορο ή δικαστη να σας τα εξηγησει και μην ξεχνατε οτι πεθαινουν ή βλαπτονται ανθρωποι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άνθρωποι πεθαίνουν και βλάπτονται, όπως πέθαιναν και βλάπτονταν πάντα. Η προσδοκία για ίαση, δεν σημαίνει πάντα ίαση. Αν είστε γιατρός γνωρίζετε (ή θα έπρεπε να γνωρίζετε) ότι η Ιατρική περιλαμβάνει γνώση, σκέψη, τέχνη και, απαραίτητα, ρίσκο. Αυτό προσπαθεί να εξηγήσει η συνάδελφος, πολύ ορθά. Η "αμυντική" ιατρική είναι κακή ιατρική. Όλες οι παράμετροι δεν είναι, και δεν μπορούν να είναι, προβλέψιμοι από το γιατρό, τον εκάστοτε γιατρό. Η δικαστική κρίση, που στερείται ιατρικής γνώσης και σκέψης, είναι κακή κρίση. Και θα αποδειχθεί περίτρανα.

   Διαγραφή
  2. Τσάκο 72 σέντς χαφιεδάκο 10.03 ! Άνθρωποι πεθαίνουν ΑΜΟΡΦΩΤΟ και ΚΑΚΟΗΘΕΣ ΖΩΟ και χωρίς να βλάπτονται από κανέναν ακόμη και αν οι γιατροί κάνουν τα πάντα! Αλλά πρέπει να περπατάς στα.....δύο πόδια για να το καταλάβεις αυτό!
   10.14, κακώς αναρωτιέσαι! Όχι μόνο δεν είναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ γιατρός, όχι μόνο έχει ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ αλλά είναι και ΚΑΚΟΗΘΕΣΤΑΤΟΣ! Άλλωστε δες το ......ατράνταχτο επιχείρημα ! Αφού πεθαίνουν άνθρωποι, πρέπει να κάνουμε ......εξιλαστήριες ανθρωποθυσίες! Και δυστυχώς έχει και τέτοιους κλόουν ΚΑΙ με τήβενο! Αυτό είναι το επικίνδυνο!Διότι ποιος τον χ...ι τον γιδιβοσκό 10.04......!

   Διαγραφή
  3. Εσυ απο τη γλωσσα και το υφος σου φαινεται οτι εισαι ακομη ενας κλασικος ελληνας ημιμαθης αμορφωτος αξεστος και μικρονοικος γιατρος που δεν μπορει να καταλαβει οτι και οι γιατροι ειναι υπολογοι απεναντι στο νομο και αν νομιζουν οτι αδικουνται μπορουν να κανουν ο,τι προβλεπει ο νομος.

   Διαγραφή
  4. Ολοι ......βοθροκαθαριστη ειναι υπολογοι απεναντι στον νομο! Αλλα νομος δεν ειναι η υποταγη σε λογικες αλιτηριων οπως εσυ: υπαρχει θυμα αρα.....πυροβοληστε!Ουτε μπορουν ανθρωποι να εκκινουν απο την αγνοια της ιατρικης για να κρινουν ιατρικες πραξεις χωρις μαλιστα να αποδεχονται το αυτονοητο,οτι πολλες φορες θα κανεις τα παντα αλλα απλα τα πραγματα θα εξελιχθουν ασχημα!Αντε τωρα στις χ.....ς των γραφειων του ΣΥΡΙΖΑ,για την .....φασινα σε προσελαβαν αποφοιτε δημοτικου!Οχι για να κανεις τον .....εξυπνο σε ατομα που δεν σε παιρνει! Οχι μονο Εφεση αλλα Πρωτον μηνυση κατα των συγγενων για ψευδη καταμηνυση και αγωγη κακοδικιας κατα των δικασταραδων της Αγνοιας και της Οχλοκρατιας ΠΑΝΤΑ!

   Διαγραφή
  5. 9.30 ο .....Χριστοφορακος εκανε οτι προβλεπει ο νομος? Τσακο και απο μενα 60 σεντσια.....

   Διαγραφή
  6. Ο ΝΟΜΟΣ ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΧΑΦΙΕ 9.30 προβλεπει και αποζημιωση για τον επι χρονια διασυρθεντα γιατρο αν δικαιωθει τελικα;Προβλεπει τιμωρια των εναγοντων;Μηπως του δικαστη που κακοδικαζει;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Για αυτο μια ζωη ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΖΩΑ θα μεινετε!!! Νομος λετε και Παρανομια/ανηθικοτητα εχετε στο μυαλο σας!

   Διαγραφή
  7. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 930 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ!ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ!ΕΣΥ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΛΥΦΕΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΡΟΖ ΚΑΤ.... ΚΑΙ ΧΕΣ.... ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ 7ΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΣΤΑ 10 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!ΤΩΡΑ ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΤΣΙ ΤΑΜΠΤΑΚΟ;

   Διαγραφή
  8. Οι γιατροι λογω ηθους κλουνα 9.30' δεν κανουν ποτε οτι προβλεπει ο νομος (δυστυχως!) για να γδαρουν τους συκοφαντες οταν ως συνηθως κερδισουν αυτο τους/σε αποθρασυνει!

   Διαγραφή
  9. Αυτοι οι .....κλασικοι Ελληνες γιατροι ειναι ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΙ σε ολη την Δυση αν δεν το καταλαβες ανεκδιηγητε ΣΥΡΙΖΟρομα καθαριστη της Καλλιοπης!Αυτος ειναι και ο λογος που γραφουν τις προκηρυξεις των αφεντικων σου στα .....φρυδια τους!

   Διαγραφή
  10. ΥΓ του 9.30 μμ : μην μου δίνετε σημασία είμαι απλά κομπλεξικός! Ποτέ δεν χώνεψα τους μελλοντικούς γιατρούς συμμαθητές μου που πάντα πρώτευαν ενώ εγώ μόλις που .....συλλάβιζα και όλη η τάξη γελούσε !Μετά όταν αυτοί έλιωναν δεκαπέντε χρονάκια στα Πανεπιστήμια εγώ έγλυφα όλα τα κομματόσκυλα για να διοριστώ κάπου αργόμισθος όπως και τα κατάφερα! Τώρα απλά τεμπελιάζω , ρουφιανεύω και μήνας μπαίνει , μήνας βγαίνει τα κορόιδα με πληρώνουν! Το κόμπλεξ όμως ......παραμένει! Δεν μπορώ να χωνέψω ότι οι γιατροί πληρώνονται καλύτερα, ότι όσο αν εγώ και τα όμοιά μου παράσιτα τους συκοφαντούμε έχουν τον σεβασμό του κόσμου! Άσε που όπου και να πάνε θα τους ανοίξουν την πόρτα και θα τους χρυσοπληρώσουν ενώ εμένα θα με ......ξυλοφορτώσουν στα σύνορα !
   Υπογραφή ο ΣΥΡΙΖΟχαφιές αμόρφωτος κομπλεξικός τεμπελχανάς 9.30 μ.μ.

   Διαγραφή
 3. Συναδελφε και η αμυντικη ιατρικη μπορει να ειναι αμελης .Η δικαστικη κριση δεν μπορει γενικα και αοριστα να ειναι κακη.Δεν κρινεται η γνωση ουτε η σκεφη αλλα η συμπεριφορα του ιατρου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΥΡΙΖΟχαφιέ 9.30 , άρπα μια ......δικαιοσύνη να .......στανιάρεις :

  http://www.pronews.gr/koinonia/684157_o-aaggloypas-tis-mafias-ton-roma-klp-apofylakistike-kai-ta-spaei-sto-nammos-tis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπραβαβο στους συναδελφους για τη μνημειωδη αγνοια και εμπαθεια τους Δεν πειραζει ομως .Τα δικαστηρια θα συνεχισουν να καταδικαζουν γιατρους και να προστατευουν τον ελληνα πολιτη απο τη δηθεν επιστημη τους .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Περιμενες βοθροκαθαριστη να παει πισω το αρθρο για να τολμησεις να απαντησεις για να παρεις το μεροκαματο! Τα δικαστηρια αν συνεχισουν να κακοδικαζουν θα αντιμετωπισουν αγωγες κακοδικιας και ευρωπαικη απαντηση ! Η ....δηθεν επιστημη των Ελληνων γιατρων θα εξακολουθησει να ειναι περιζητητη! Και οι ΣΥΡΙΖΟρομα παρασιτοτεμπελχαναδες σαν και του λογου σου θα συνεχισουν να πεινανε και να μας καθαριζουν τις καλλιοπες ! Περαστικα ......!

   Διαγραφή
  2. ΑΡΠΑ ΑΚΟΜΗ 72 ΣΕΝΤΣΙΑ ΚΗΦΗΝΑ!ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ .....500! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ 499 ΦΟΡΕΣ! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΕΙΣ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ΓΙΑ 10 ΣΕΝΤΣ ΤΟ ΔΙΩΡΟ.....

   Διαγραφή
 6. Πολλα λογια και ουσια τιποτα κυριοι ψευτοσυναδελφοι.Προς το παρον οι μπαρουφες σας για αγωγες κακοδικιας και ευρωπαικα δικαστηρια απλα ειναι αερολογιες .Η αμελης ιατρικη τιμωρειται ειτε θελετε ειτε οχι και στην Αθηνα και στην Πατρα και (ποναει το ξερω )στην Κρητη με τους φωστηρες και τους τεραστιους επιστημονες που οπο σπανια συνδρομα και εξωγηινους αντιμετωπιζουν με τα γνωστα θλιβερα αποτελεσματα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οτι και να λες κηπουρε 3.40 ενας στους 500 ,καταδικαζεται,οι Ελληνες γιατροι κανουν θραυση και οι ΣΥΡΙΖΙγυφτοι σαν εσενα τους καθαριζουν τα παπουτσια! Περαστικα.....

   Διαγραφή
  2. Ο ελληνικος ιατρικος κοσμος χαφιεδακο ειναι αποδεκτος διθυραμβικα σε ολη την Δυση!Για αυτο σας εχει χ.......ς εσενα και τα αφεντικα σου!ΑΥΤΟ ΠΟΝΑΕΙ ! Οσο για τις αγωγες κακοδικιας και αντιθετες αγωγες ειναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ δικαιωμα των γιατρων και πολλοι θα κλαψουν οταβ χρησιμοποιηθει: συγγενεις,δικηγοροι,δικαστες!Η χ....α δεν γυαλιζει χαφιεδακο ακομη,γρηγορα στην .....φασινα!

   Διαγραφή
  3. ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΕ ΓΥΦΤΟΜΥ/ΟΙ ΕΤΣΙ ΣΥΡΙΖΟΡΟΜΑ ΚΗΦΗΝΑ;

   Διαγραφή
  4. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΥΦΤΟ 3.40 ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ! ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ; ΑΛΛΑ ΩΣ ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ;

   Διαγραφή
  5. 18000 .....τεραστιοι επιστημονες ηδη δουλευουν καταξιωμενοι στην Δυση ενω μας ζητουν και αλλους την ωρα που εσυ ......σφιυγγαριζεις σε ιατρεια για ενα πιατο φασολαδα 3.40 !

   Διαγραφή
 7. 3.40 ,αν εισαι γιατρος,που αποκλειεται,τραβας πολυ μεγαλο κομπλεξ και αυτο λεει πολλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι ελληνες επιμελεις και σωστοι γιατροι ειναι σιγουρα περιζητητοι παντου .Υπαρχουν ομως και πολλοι που με την ιατρικη πρακτικη τους θετουν σε κινδυνο τη ζωη και τη σωματικη ακεραιοτητα των ασθενων τους .Αυτοι θα πρεπει να τιμωρουνται ,οπως καθε ατομο που παρανομει .Το διαδικτυο βριθει παραδειγματων με θυματα νεους και μικρα παιδια ,εγκυους και πολλα αλλα.Αυτοι θα πρεπει να υφιστανται τις συνεπειες των πραξεων τους οσο ψηλα κι αν βρισκονται.Το ιατρικο λαθος εχει λαβει διαστασεις επιδημιας ,ο,τι κι αν λεγεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αμελεια πρεπει να τιμωρειται αλλα μορφη επιδημιας εχει λαβει η ασχετοσυνη των κρινοντων!

   Διαγραφή
  2. Οι κρινοντες δικαστες εχουν βοηθους πραγματογνωμονες που ειναι γιατροι.Ο κατηγορουμενος εχει τεχνικους συμβουλους που ειναι γιατροι .Υπαρχουν και μαρτυρες συνηθως υπερασπισεως που ειναι κι αυτοι γιατροι και μαλιστα επιφανεις καθηγητες κλπ .Τι δεν καταλαβαινετε?Που βρισκεται η ασχετοσυνη ?Τι θελετε να δικαζουν οι γιατροι αλλους γιατρους ?Ολοι οι ελληνες ειναι ισοι απεναντι στο νομο .

   Διαγραφή