Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Την Πέμπτη το πόρισμα για τη διαφθορά στην Υγεία - Συμπολίτευση: Μαύρο χρήμα 85 δισ. ευρώ

Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής έχουν διαρκέσει περίπου 16 μήνες, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν κάνει λόγο για σκευωρία και προβληματικές διαδικασίες.

Παραδίδεται την Πέμπτη στους εισηγητές των κομμάτων το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

ΙΑΤRONET

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ανέφερε πως το πόρισμα θα αφορά τέσσερις πυλώνες: το “Ερρίκος Ντυνάν”, τις αρθροσκοπήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Φάρμακο.

Εξέφρασε την άποψη πως τα σκάνδαλα στην Υγεία και στους εξοπλισμούς οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας, σημειώνοντας πως μόνο στο Φάρμακο το μαύρο χρήμα ανέρχεται σε 85 δισ. ευρώ κατά την περίοδο 2000 – 2014.

Η επιτροπή έχει ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών, το οποίο έχει ήδη γίνει από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Άγνωστη παραμένει η τοποθέτηση της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, τα οποία ο κ. Λάππας κάλεσε να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους.

Άφησε, δε, ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν αποδεκτά σημεία του πορίσματος και από την πλευρά της ΝΔ, σημειώνοντας πως “δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι θυσίες του Αβραάμ και σε πολιτικό επίπεδο”.

Οι αριθμοί και τα πορίσματα – είπε – είναι έγγραφα στα οποία κανείς δεν μπορεί να προβάλλει αμφισβήτηση και παρέπεμψε σε παλαιότερες αναφορές στο θέμα των σκανδάλων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ.κ. Σούρλας και Ρακιτζής.

Εργασίες

Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής έχουν διαρκέσει περίπου 16 μήνες, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν κάνει λόγο για σκευωρία και προβληματικές διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συνεδριάσεων, ζητήθηκε παράταση στη λειτουργία της επιτροπής, με το επιχείρημα πως το θέμα του Φαρμάκου δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς.

Οι εκπρόσωποι της συμπολίτευσης κατηγόρησαν τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως όποιος προτείνει παράταση επί της ουσίας δεν επιθυμεί πόρισμα.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου