Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Δήλωση Παναγιώτη Ψυχάρη και Σπύρου Προβατά

ΔΗΛΩΣΗ Παναγιώτη Ψυχάρη και Σπύρου Προβατά

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις εκλογές του ΙΣΑ και του ΠΙΣ 21 & 22 Οκτωβρίου. Η επανεκλογή μας στην Διοίκηση του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, καθώς και η επανεκλογή μας ως εκπρόσωποι στον ΠΙΣ, με το Αγωνιστκό Μέτωπο Γιατρών-ΑΜΓ, μας τιμά και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια ασθενούς και γιατρού.  

Η μαζική συμμετοχή των γιατρών της ΠΦΥ στις εκλογές, δικαίωσε τους αγώνες μας, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκαν οι γιατροί της ΠΦΥ, ειδικά τους τελευταίους μήνες, από το υπουργείο υγείας. Εμείς, ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών μας οργάνων το τελευταίο διάστημα και εν μέσω της προεκλογικής μας εκστρατείας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες του υπουργού κ.Ξανθού, του γραμματέα του υπουργείου κ.Βαδαρού με την πάντα «πρόθυμη» υποδ/τρια της 1ης ΥΠΕ κ.Κισκήρα, απέναντι στους γιατρούς της 1ηςΥΠΕ. Η αυθαίρετη και χωρίς λόγο διεύρυνση του ωραρίου στα ΚΥ, ο εξαναγκασμός των μελών μας να μετατραπούν σε οικογενειακούς γιατρούς, η επικείμενη απόλυση 800 γιατρών τέλος του 2018 με τον νόμο Ξανθού, στάθηκαν εμπόδιο στην παράταξη , αλλά και σε εμάς προσωπικά. Επίσης καταγγέλουμε την άρνηση ανώτερων κυβερνητικών στελεχών γιατρών του υπουργείου υγείας και μελών του Αγωνιστικού Μετώπου να ανανεώσουν την εγγραφή τους στον ΙΣΑ, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούν καν στις εκλογές. Αυτό έδειξε περίτρανα και την απαξίωση τους απέναντι στην παράταξη.

Τη σημαντική πτώση του ποσοστού του ΑΜΓ , την χρεώνεται το υπουργείο υγείας. Ο τριπλασιασμός της δύναμης του από το 2011 στο 2014, δημιούργησε προοπτική ανόδου εκείνη την εποχή. Οι μεγάλες απώλειες το 2018, πρέπει να προβληματίσουν αυτούς που χαράσουν πολιτικές υγείας και ειδικά πολιτικές στο πρωτοβάθμιο σύστημα και στον ιδιωτικό τομέα. Η άρνηση των νοσοκομειακών γιατρών να συμμετέχουν στις εκλογές πρέπει να προβληματίσει εκτός από το υπουργείο και την ηγεσία της παράταξης μας στην ΕΙΝΑΠ.

Η επίθεση που δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια οι αυτοαπασχολούμενοι και οι γιατροί της ΠΦΥ, η γιγάντωση του μεγάλου ιδιωτικού τομέα, η μαζική μετανάστευση νέων κυρίως γιατρών, είναι ζητήματα που θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του προβληματισμού μας και των δράσεων μας, ως μέλη του ΙΣΑ. Οι επικείμενες απολύσεις 800 γιατρών με δικαστικές αποφάσεις στο τέλος του 2018, η εξυγίανση του ΤΣΑΥ, η συνεχόμενη εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους, οι συνεχώς αυξανόμενες ιδιωτικώς δαπάνες για την υγεία, σε βάρος των πολιτών, θα είναι στην ατζέντα μας.

Δίνουμε την υπόσχεση οτι θα αγωνιστούμε δυναμικά, σεβόμενοι την ψήφο των γιατρών, για την αξιοπρέπεια μας και τη αξιοπρέπεια των ασθενών.

Παναγιώτης Ψυχάρης
Σπύρος Προβατάς

5 σχόλια:

 1. Ω ρε μια σφαλιαρα στα ρεταλια του ΣΥΡΙΖΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ετσι ειναι ΣΥΡΙΖΑ, ο λογαριασμος των Ξανθοκηφηνων και των υποδικων τυπου Βαρδατρομπα ηρθε! Και οι εκλογες πλησιαζουν......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. θερμα συγχαρητηρια για την τοποθετιση σασ ειστε συνεπεισ στισ αποψεισ σασ διαχρονικα εχετε κανει μεγαλο αγωνα για την ΠΦΥ ΜΕΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σασ εκτιμω ενασ καρδιολογοσ ΜΗ ΣΥΡΙΖΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για τα γυφτοΤΟΜΥ δεν άκουσα κουβέντα,για τις αμοιβές των οικ/κων γιατρών κουβέντα,για το τρόπο παραπομπής στους ειδικούς γιατρούς κουβέντα.Φυσικά κανένας λόγος για συλλογικές συμβάσεις μ'όλους τους γιατρούς.Εσάς σας ενδιαφέρει η Σταλινική δημόσια υγεία.Και καλά αφού είσαστε τόσο αντίθετοι με τα αφεντικά σας στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατεβήκατε με τη σημαία του και λέγατε στο κόσμο εμείς είμαστε ΖΥΡΙΖΑ,ψηφήστε μας....Με τι στο καλό συμφωνείτε μ'αυτά που κάνει ο ΖΥΡΙΖΑ γενικά και στην υγεία ειδικά.Απ' την άλλη μεριά μη νομίζουν οι Πατούληδες ότι πήραν λευκή επιταγή.Αν δεν τηρήσουν τα δικά τους αφεντικά αυτά που υποσχέθηκαν(κατάργηση των γυφτοΤΟΜΥ -συλλογικές συμβάσεις-επιστροφή στα χωριά τους οι γενικοί γιατροί κλπ) θα πάρουν κι'εκείνοι την απάντησή τους.Το σανό τέρμα για τους γιατρούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κυριοι συναδελφοι συγχαρητηρια για την ειλικρινεια σας και την ομολογια λαθων και παραλειψεων της παραταξης σας ,αλλα το αποτελεσμα ,τηρουμενων των αναλογιων και λαμβανομενων υποψη των συνθηκων ειναι πολυ ικανοποιητικο για σας .Δυο εδρες δεν ειναι αμελητεα ποσοτητα .Αναμεναμε πολυ χαμηλοτερα ποσοστα και πληρη απαξιωση του ψηφοδελτιου σας , την οποια ομως καταφερατε να αποφυγετε .

  ΑπάντησηΔιαγραφή