Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Πρώτος ο Ευθύμης Τσάμης στις εκλογές των γιατρών

Στις κάλπες προσήλθαν χθες οι γιατροί για την ανάδειξη του νέου ενδεκαμελούς διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (ΙΣΜ), καθώς και των εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Οι κάλπες που στήθηκαν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου επί της οδού Σπυρίδη, άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 8 το βράδυ.

Στις χθεσινές εκλογές συμμετείχαν ένα ψηφοδέλτιο «Ιατροί Μαγνησίας» με 16 υποψηφίους και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος. Από τους 758 εγγεγραμμένους γιατρούς που ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι, τελικά προσήλθαν και ψήφισαν οι 333, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 44%. 

https://e-thessalia.gr

Σημειώνεται πως στις προηγούμενες εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν το 2014, είχαν ψηφίσει 291. Στον Ιατρικό Σύλλογο είναι εγγεγραμμένοι τόσο οι ελευθεροεπαγγελματίας όσο και οι γιατροί του ΕΣΥ. 

Για το νέο Δ.Σ. του ΙΣΜ ψήφισαν 333, άκυρα 40 ψηφοδέλτια, λευκά επτά και έγκυρα 286. Από τους «Ιατρούς Μαγνησίας εκλέγονται δέκα που είναι οι εξής: Ευθύμης Τσάμης 188 ψήφοι, Γιοβάνη-Μπέη Αγγελική 123, Μάνδρος Χαράλαμπος 80, Ντέρτσας Κωνσταντίνος 79, Πάτσιος Δημήτρης 72, Χριστοφορίδης Πρόδρομος 65, Σερβετάς Νίκος 62, Σάλτης Θεόφιλος 61, Λύτρας Δημήτρης 60 και για τη δέκατη θέση ισοβάθμησαν με 51 ψήφους οι Αναγνώστου Κωνσταντίνος και Καρζής Αντώνιος για τους οποίους έγινε επανακαταμέτρηση. Επίσης στο Δ.Σ. εξελέγη ο ανεξάρτητος υποψήφιος κ. Ηλίας Μακρής που έλαβε 19 ψήφους.

«Σε σχέση με το 2014 συμμετείχαν στις εκλογές περισσότεροι γιατροί φέτος και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο» τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και επανεκλεγείς σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα κ. Ευθύμης Τσάμης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στους στόχους της επόμενης διοίκησης τόνισε πως «θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε διεκδικητικοί και παρεμβατικοί τόσο για τα συνδικαλιστικά και συντεχνιακά ζητήματα του κλάδου όσο και τα θέματα δημόσιας υγείας που αγγίζουν την τοπική κοινωνία. Επίσης στοχεύουμε στην διοργάνωση εκδηλώσεων που θα αφορούν τόσο τους γιατρούς όσο και το κοινό στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εξωστρέφειας του συλλόγου».

Στις χθεσινές εκλογές εκλέχτηκαν και τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής, αλλά και του πειθαρχικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου