Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΣΙΠΥ: Οι εισφορές των μελών των Ιατρικών Συλλόγων

Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων 
Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών 
Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων 

Αθήνα 30 – 10 – 2018 
Α.Π.:179 

ΠΡΟΣ: 1) Τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ 
2) Τους Προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των Ιατρικών Συλλόγων της Επικράτειας 

ΘΕΜΑ: Οι εισφορές των μελών των Ιατρικών Συλλόγων 

Συνάδελφοι, κκ Πρόεδροι και μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων 

Κατ’ αρχήν Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας σας συγχαίρει για την εκλογή σας και σας εύχεται καλή δύναμη και κουράγιο στις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν. 

Η Ομοσπονδία μας, όπως έπραττε μέχρι σήμερα, θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται αγαστά με τον ΠΙΣ και τους ΙΣ με γνώμονα πάντα το καλώς εννοούμενο συμφέρον του κλάδου. 

Το τελευταίο διάστημα λάβαμε πολλές διαμαρτυρίες συναδέλφων οι οποίοι αντιδρούν έντονα στην απόφαση Ιατρικών Συλλόγων να επιβάλλουν οριζοντίως, περαιτέρω εισφορά στις εταιρίες για τους επιστημονικά υπευθύνους καθώς και για το λοιπό ιατρικό προσωπικά που απασχολούν. 

Και τούτο για τον εξής λόγο: 

Πολλοί συνάδελφοι στο πλαίσιο προσφορότερων οικονομικών συνθηκών λειτουργίας, μετέτρεψαν τα εργαστήρια και ιατρεία τους από φυσικά πρόσωπα σε εταιρίες (προσωπικές ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ ή ΕΠΕ) εξακολουθώντας να προσφέρουν μέσω αυτών τις ιατρικές τους υπηρεσίες είτε ατομικά είτε εταιρικά μαζί με άλλους γιατρούς. 

Καλούνται τώρα λοιπόν, πέραν της εισφοράς των στους ΙΣ σαν γιατροί, πέραν της εισφοράς των στα Επαγγελματικά Επιμελητήρια σαν εταιρίες , να ξαναπληρώνουν στους ΙΣ συνδρομή για τον εαυτό τους σαν εργαζόμενοι στην ίδια τους την εταιρίας . 

Αυτό είναι πέραν κάθε λογικής και προκαλεί την δίκαιη αγανάκτηση των συναδέλφων. 

Η Ομοσπονδία μας προτείνει στον ΠΙΣ και στους Ιατρικούς Συλλόγους να εξαιρέσει την επιπλέον εταιρική εισφορά από τους γιατρούς οι οποίοι είναι μέτοχοι στην εταιρία η οποία να καλείται να πληρώσει εισφορές στους Ιατρικούς Συλλόγους. 

Με τιμή 

Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος            Ο Γ. Γραμματέας 

Θ. Χατζηπαναγιώτου Σ. Κραμποβίτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου