Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Νέες καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για ελλείψεις στα νοσοκομεία της ΠάτραςΒλάβες σε εξοπλισμό και προμήθειες υλικών με το σταγονόμετρο καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές για τα νοσοκομεία της Αχαΐας

Onmed.gr

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών «δεν μπορούν να γίνονται ενδοσκοπήσεις λόγω βλάβης του πλυντηρίου του ενδοσκοπικού τμήματος και οι ασθενείς παραπέμπονται στο Νοσοκομείο του Ρίου».

Την ίδια ώρα, οι συνδικαλιστές αναφέρουν πως στο ίδιο νοσοκομείο παρατηρούνται ελλείψεις ορθοπεδικά και χειρουργικά υλικά, όπως και σε αντιδραστήρια που χρησιμοποιούνται για διάφορες εξετάσεις ή αναλύσεις.

Παρόμοια κατάσταση περιγράφουν οι εργαζόμενοι και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου όπως λένε «τα απαραίτητα υλικά παραγγέλνονται σε ποσότητες... εβδομάδας, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι ασφυκτικοί προϋπολογισμοί «δεν επιτρέπουν στα νοσοκομεία να συντηρήσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές τους, ούτε να γίνονται επαρκείς προμήθειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου