Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες περνούν από το «κόσκινο» του ΕΟΠΥΥΣειρά παίρνουν οι αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες για να περάσουν από το «κόσκινο» του ΕΟΠΥΥ, σε συνέχεια των ελέγχων σε φαρμακεία, διαγνωστικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτήρια και αναλώσιμα.

Newsbomb.gr

Ο Οργανισμός καλεί τα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές, να προσκομίσουν έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 εξωτερικό σκληρό δίσκο με όλες τις εξετάσεις αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας, καθώς και ψηφιακής μαστογραφίας, που εκτελέστηκαν και υποβλήθηκαν προς αποζημίωση στον ΕΟΠΥΥ, το διάστημα από 15 έως 30 Μαρτίου 2018.

Ο ΕΟΠΥΥ θα διασταυρώσει τις εξετάσεις που έχουν υποβληθεί από τα διαγνωστικά κέντρα με αυτές που έχουν εκτελεστεί ανά συγκεκριμένο μηχάνημα και ανά ΑΜΚΑ ασφαλισμένου. Με τον τρόπο αυτό, θα διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει όντως οι εξετάσεις, εάν έχουν χρησιμοποιηθεί ίδιες αξονικές – μαγνητικές τομογραφίες για διαφορετικούς ασθενείς (όπως στην περίπτωση των επιθεμάτων), καθώς και αν παρατηρείται μεγάλη συχνότητα εξετάσεων στους ίδιους ασθενείς. Αυτές οι περιπτώσεις θα παραπέμπονται για περαιτέρω έλεγχο.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, οι σκληροί δίσκοι θα επιστραφούν στους παρόχους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφιακοί έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ έχουν αποφέρει ήδη σημαντικά οφέλη στον Οργανισμό, με τον εντοπισμό πηγών υπερβάσεων και αποκλίσεων, που υποδηλώνουν προκλητή ζήτηση και ενδεχομένως παραβατική συμπεριφορά από την πλευρά των παρόχων. Τη χρήση στατιστικών μεθόδων και τεχνολογίας αιχμής για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, εισήγαγε ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης. Ο ίδιος παραμένει στα καθήκοντά του μέχρι να αντικατασταθεί, όπως συμφωνήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συνεχίζοντας με συνέπεια το έργο του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου