Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Πιάνουν δουλειά οι νέοι Διοικητές στα Νοσοκομεία! Φθάνει το πρώτο κύμα των προσλήψεων

Παρασκευή 19 Οκτώβριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Δουλειά πιάνουν σύντομα οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων που είχαν μείνει ακέφαλα.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, ήδη επελέγησαν οι πρώτοι επτά Νέοι Διοικητές μετά από σχετική προκήρυξη που είχε βγει πριν από δύο μήνες. Πρόκειται για θέσεις που είχαν αδειάσει είτε γιατί παραιτήθηκαν οι Διοικητές, είτε επειδή δεν πέρασαν το crash test του υπουργείου, είτε επειδή έληγε η θητεία τους.

Ήδη έγινε η τελική επιλογή των υποψηφίων που θα καταλάβουν τις κενές θέσεις, αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα νοσοκομεία: Πατησίων, Οφθαλμιατρείο, Τριπόλεως, Χαλκίδα αλλά και ορισμένα της Βόρειας Ελλάδος.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους στην εκδήλωση ενδιαφέροντος και πέρασαν και την τελική προσωπική συνέντευξη. Ο διορισμός όσων επελέγησαν, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Και νέο κύμα προσλήψεων το επόμενο διάστημα

Στο μεταξύ λήγουν σταδιακά οι τριετείς συμβάσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων που είχαν διορισθεί το 2015, γι’ αυτό και σιγά σιγά θα αντικαθίστανται με νέα πρόσωπα μέσω προκηρύξεων. Εξ ου και αναμένεται κύμα προσλήψεων το επόμενο διάστημα. Διαβάστε ΕΔΩ την τελευταία προκήρυξη που είναι ακόμη ανοικτή: «Αναζητούνται τέσσερις διοικητές και αναπληρωτές σε νοσοκομεία του ΕΣΥ! Όλη η προκήρυξη»


Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προαναγγείλει αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης και αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων με κοινές παραμέτρους και κοινά κριτήρια για όλους.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια λοιπόν στους Νέους Διοικητές. Στη Φλώρινα να υποθέσω ότι ο Διοικητής που διορίζεται είναι εκτός Νομού διότι απο τους συνυποψηφίους μου Φλωρινιώτες υπερείχα προσόντων. Για να ολοκληρώθηκε η διαδικασία και να μην κλήθηκα απο τον Υπουργό φαντάζομαι ο επιλεγείς Διοικητής να έχει βαρύτερο βιογραφικό από το δικό μου. Καλή επιτυχία λοιπόν στο έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή