Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

«Ξεσκονίζονται» διαγνωστικά κέντρα και κλινικές από τον ΕΟΠΥΥ για αξονικές, μαγνητικές και μαστογραφίες! Όλες οι λεπτομέρειες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Λεπτομερείς ελέγχους σε διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές για αξονικές, μαγνητικές και μαστογραφίες που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ

Ειδικότερα η αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ επιχειρώντας να ελέγξει τις δαπάνες που είχαν υποβληθεί και οι οποίες πρέπει να αποζημιωθούν από τον Οργανισμό, ζητά την κατάθεση φακέλων στους οποίους θα περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες σε εξετάσεις που έχουν γίνει.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ Ιδιώτες πάροχοι όπως διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές που πραγματοποιούν Αξονικές , Mαγνητικές Τομογραφίες και Ψηφιακές Μαστογραφίες θα πρέπει έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 να προσκομίσουν ψηφιακά όλες τις υποβληθείσες στον ΕΟΠΥΥ εξετάσεις στο διάστημα από 15 έως 30 Μαρτίου 2018.

Βέβαια η κίνηση αυτή από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ έχει ερμηνευτεί ήδη από πολλούς παρόχους ως μια προσπάθεια να κουρευτούν και πάλι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν, δεδομένων και των μεγάλων εκπτώσεων που δίνονται ήδη σε rebate και claw back. Διαβάστε ΕΔΩ για την οικονομική κατάσταση των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων: «Καταρρέουν τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια! Στον αέρα οι ασθενείς»

Άλλωστε με βάση τους εκπροσώπους του κλάδου (ΠΑΣΙΔΙΚ) τα έσοδα των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων εμφανίζουν καθοδική πορεία, καθώς μειώθηκαν δραματικά οι τιμές σχεδόν όλων των διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων, σε ποσοστό που σε κάποιες από αυτές τις εξετάσεις έφτανε μέχρι και το 65% της αρχικής τους τιμής.

Επίσης επιβάλλονται τμηματικές εκπτώσεις (rebate), οι οποίες στην τελευταία κλίμακά τους φτάνουν το 50% επί των ήδη μειωμένων τιμών και οι οποίες μεσοσταθμικά κυμαίνονται περίπου στο 25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου