Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 - Ανάρπαστα τα πρώτα ραντεβού

Μέσα σε λίγα λεπτά έκλεισαν τα πρώτα ραντεβού μέχρι και τον... Ιούνιο - Αύξηση από απόψε κιόλας των εμβολιαστικών γραμμών με νέα κέντρα για να καλυφθούν όλα τα αιτήματα
Protothema.gr

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού ανέφερε πως το βράδυ θα άνοιγε η πλατφόρμα του ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40 - 44. Έτσι λοιπόν εδώ και λίγη ώρα στέλνονται μαζικά SMS από το emvolio.gov.gr στους πολίτες ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και διαθέτουν άυλη συνταγογράφηση.

Μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά έκλεισαν τα πρώτα ραντεβού μέχρι και τον... Ιούνιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όποιος μπαίνει στην πλατφόρμα να μην βρίσκει διαθέσιμο ραντεβού.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης θα υπάρξει άμεσα αυξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

«Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το SMS που εστάλη από το emvolio.gov.gr σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Η πλατφόρμα για τους 40 - 44 έχει ανοίξει για τα εμβόλια της AstraZeneca. Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45- 49 ετών με όλα τα εμβόλια.

Με τους ρυθμούς που ακολουθεί η υγειονομική επιχείρηση «Ελευθερία», τον Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών, ενώ ο αριθμός των εμβολιασμών θα αγγίζει τους 100.000 ανά ημέρα στα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που θα είναι διαθέσιμα από τις 5 Μαΐου.

Στους πολίτες ηλικίας 30 - 39 ετών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 9.142 εμβολιασμοί πολιτών και έχουν προγραμματιστεί πάνω από 106.652 ραντεβού.

Η καθηγήτρια παιδιατρικής- λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε διευκρινίσεις όσον αφορά στην συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σημειώνοντας, πάντως, ότι οι σαφείς οδηγίες θα εκδοθούν μετά το Πάσχα.

«Είναι προφανές ότι τους επόμενους μήνες όσοι εμβολιάστηκαν θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εντός και εκτός Ελλάδας», ανέφερε η ειδικός, τονίζοντας, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει απόλυτη χαλάρωση. Συγκεκριμένα είπε πως αν, για παράδειγμα, βρεθούν στον ίδιο χώρο δύο ζευγάρια εμβολιασμένων, μπορούν να μην φορούν μάσκες, αρκεί τις προηγούμενες μέρες να μην έχουν βρεθεί σε δυνητικά επικίνδυνο επιδημιολογικά περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου