Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Παπαευαγγέλου: Η μισή Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο»

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Επιβαρυμένο με τάσεις αποφόρτισης είναι αυτήν την εβδομάδα το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Έμφραγμα έχει υποστεί το ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της υπερβολικής επιβάρυνσης με βαριά ασθενείς, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 5.400 ασθενείς, όμως, την εβδομάδα που πέρασε σημειώθηκε μείωση νέων εισαγωγών με κάτω από 500 εισαγωγές ανά ημέρα.

Το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης, εξακολουθεί όμως να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στην επικράτεια, με τη μισή Ελλάδα να βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο», όπως επισήμανε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής κα. Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογίζεται στις 25.000 κρούσματα. Ο μέσος κυλιόμενος των νέων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι 2.640 κρούσματα την ημέρα. O δείκτης θετικότητας αυτήν την εβδομάδα διαμορφώθηκε στο 4,2%, ανέφερε η Kαθηγήτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου