Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΗΠΑ: Τέλος οι μάσκες για πλήρως εμβολιασμένους -Μπορούν να ασκηθούν και να συγκεντρωθούν σε εξωτερικούς χώρους


Τζόκινγκ στη Νέα Υόρκη / Φωτογραφία αρχείου: AP

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να ασκηθούν και να συμμετέχουν σε μικρές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να φορούν μάσκα προσώπου.

Αυτή είναι η νέα οδηγία του CDC, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες να μη φορούν μάσκα όταν περπατούν, κάνουν ποδήλατο και πεζοπορούν, μόνοι τους ή με μέλη της οικογένειάς τους. Μπορούν επίσης να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους με μια μικρή ομάδα άλλων πλήρως εμβολιασμένων ατόμων ή ένα μείγμα πλήρως εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων. Η οδηγία δεν ανέφερε τι ακριβώς σημαίνει μικρή συγκέντρωση.

Το CDC εξακολουθεί να συνιστά σε πλήρως εμβολιασμένους να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς πολυσύχναστους χώρους, όπου ελλοχεύει κίνδυνος Covid-19.

Μπάιντεν: Εχουμε κάνει εντυπωσιακή πρόοδο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε τις «εντυπωσιακές προόδους» που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες μπροστά στην πανδημία Covid-19.

«Έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε (…), όμως έχουμε κάνει εντυπωσιακές προόδους», δήλωσε από τον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας την αξιοσημείωτη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και θανάτων.

«Είναι πολύ απλό: εάν εμβολιαστείτε, μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα, είτε μέσα είτε έξω», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με τη χρήση της μάσκας, που έκαναν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/odigies-cdc-pliros-emboliasmenoi-horis-maska

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου