Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Δελτίο τύπου Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.)
ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658
ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 34 Τ.Κ. 10431 ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103845732
Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseyppedy.gr email: poseyppfy@gmail.com

Αθήνα, 23-4-2021
Α.Π. 47

Η Ομοσπονδία με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι μέλη της καλούνται από 26/4/2021 να καλύψουν τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής που είναι υπό την εποπτεία της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επέκτασης του ωραρίου και του εβδομαδιαίου προγράμματος αυτών .

Ενημερώνουμε ότι το μέτρο αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για τους εξής λόγους :

1. Δεν περισσεύει κανείς από τους υπεραπασχολημένους και λιγοστούς εξουθενωμένους ιατρούς των ΚΥ (που απασχολούνται με θεραπευτικό έργο χρόνιων και έκτακτων περιστατικών, εμβολιαστικό πρόγραμμα, ιατρεία covid-19, επιτροπές νόσου, εφημερίες στα νοσοκομεία και ΚΥ και αποσπάσεις σε ΤΕΠ .

2. Δεν είναι δυνατόν οι ιατροί των Κ.Υ. της Π.Φ.Υ., να τεθούν υπό Διοικητική επιστασία άλλου φορέα χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες.

3. Οι στρατιωτικοί ιατροί και αρκετοί είναι και μπορούν να καλύψουν τα εμβολιαστικά στρατιωτικά κέντρα και με το διευρυμένο ωράριο όπως άλλωστε το έχει ανακοινώσει η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ως εκ τούτου δεν δύναται να καλυφθούν οι ανωτέρω θέσεις από γιατρούς των Κ.Υ. της Π.Φ.Υ., διότι δεν περισσεύουν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π. ΨΥΧΑΡΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γ. ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΝ/ΤΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Β. ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ

Ο ΤΑΜΙΑΣ Σ. ΠΡΟΒΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου