Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Γ. Ελευθερίου σχετικά με το ακαταδίωκτο της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Η ιατρική κοινότητα της χώρας εδώ και πολλούς μήνες δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας κορονοϊού κάτω από πολεμικές συνθήκες.

Την ώρα λοιπόν που το Υπουργείο υγείας αποφεύγει να νομοθετήσει τη νομική κάλυψη των γιατρών και νοσηλευτών της χώρας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας κατά της πανδημίας κορωνοϊού, όπως έχει γίνει σε πολλές χώρες του κόσμου, έρχεται να νομοθετήσει το ακαταδίωκτο και την πλήρη κάλυψη των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων σχετικά με τις εισηγήσεις και αποφάσεις που έχουν πάρει.

Παρά το γεγονός ότι είναι λογικό να αποποινικοποιείται η έκφραση επιστημονικής άποψης, θεωρώ άτοπο να προτάσσεται το ακαταδίωκτο της επιτροπής λοιμωξιολόγων και την ίδια ώρα να αφήνει ακάλυπτο το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας. Ήδη δεκάδες δικαστικές ενέργειες εναντίον ιατρών βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Για λόγους ηθικής τάξεως, ισονομίας και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς, υπό συνθήκες πολεμικής εκστρατείας, των ιατρών και νοσηλευτών της χώρας, καλώ το Υπουργείο Υγείας να προτάξει την ΑΜΕΣΗ νομοθέτηση ασυλίας για όλους τους ιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο αναχαίτισης της πανδημίας κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου