Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΙΣΗ: Ελεύθερη μετακίνηση ασθενών προς όλες τις δομές υγείας

Ηράκλειο, 24/04/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
(ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ)

Με έκπληξη διαβάσαμε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 26044, που αναφέρεται στα έκτακτα μέτρα περιορισμού της υπερτοπικής κυκλοφορίας, ότι η μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται, αποκλειστικά και μόνο, στην περίπτωση μετακίνησης προς Δημόσια Δομή Υγείας, για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται, εκτός από τη βεβαίωση κίνησης, και έγγραφο της Δημόσιας Δομής Υγείας (αρθρ0 1 παρ.β). Το μέτρο αυτό θα έχει ισχύ ως τη Δευτέρα, 10 Μαΐου.

Καθίσταται σαφές ότι, η προαναφερθείσα απόφαση δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στους συμπολίτες μας που έχουν προγραμματίσει ιατρικές πράξεις (διαγνωστικές ή θεραπευτικές) σε Ιδιωτικά Θεραπευτήρια, Διαγνωστικά Κέντρα ή Ιατρεία. Παράλληλα, εγείρει νομικά και ηθικά ζητήματα, ως προς την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής, που είναι νομικά κατοχυρωμένη.

Ζητούμε την άμεση βελτίωση και επαναδιατύπωση της συγκεκριμένης παραγράφου β, του άρθρου 1, της κοινής υπουργικής απόφασης, αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 26044.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης     Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

1 σχόλιο:

 1. Άσχετο Καθυστερήσεις σε ΣΗΣ – Μητρώο Covid
  Αναρτήθηκε:13/4/21 - 2:01 μ.μ.

  Σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάζονται καθυστερήσεις σε ορισμένους χρήστες της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και του Εθνικού Μητρώου Covid-19.
  Διερευνούμε το πρόβλημα και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου με την επίλυσή του.

  Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση.

  Αναρτήθηκε:13/4/21 - 2:01 μ.μ. Από τις 13-04 διερευνάται το θέμα. Υπέροχος ο Πιερρακάκης δε νομίζετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή