Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Δελτίο τύπου ΟΕΝΓΕ για την επιστράτευση των αυτοαπασχολούμενων ιατρών

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 19 Απριλίου 2021
Α.Π:11321

Προς:

 ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ
 ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΗ
 ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
 ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
 ΦΟΡΕΙΣ
 ΜΜΕ

Η ΟΕΝΓΕ είχε εκφράσει τη διαφωνία της στην επιστράτευση («επίταξη») συναδέλφων ιδιωτών αυτοαπασχολούμενων γιατρών. Είχαμε αναδείξει ότι ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης χωρίς πρακτικό αντίκρισμα.

Με την επιστράτευση δεν αντιμετωπίζονται τα χιλιάδες κενά σε μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς, τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα με προσλήψεις μόνιμων επιμελητών. Είναι μέγιστη υποκρισία να επιστρατεύονται ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι και να στερούνται τις υπηρεσίες τους οι ασθενείς στην Π.Φ.Υ., την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοι μας, που είναι υποψήφιοι για τις λιγοστές θέσεις μόνιμων επιμελητών που έχουν προκηρυχθεί, περιμένουν στην ουρά. Είναι μέγιστη υποκρισία να επιστρατεύονται ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και ταυτόχρονα να απολύονται επικουρικοί γιατροί. Η κυβέρνηση δείχνει την «πυγμή» της στο γιατρό της γειτονιάς αλλά παρέχει ασυλία στα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας, που κρατάνε ερμητικά κλειστές τις πόρτες τους στους ασθενείς με κορονοϊό και αποζημιώνονται αδρά για όσους ασθενείς δεχτούν να νοσηλεύσουν. Με την επιστράτευση των ιδιωτών δεν αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις σε κρεβάτια ΜΕΘ με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι ασθενείς να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, δεν αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας που παραμένουν αποκλεισμένοι ένα χρόνο τώρα από το δημόσιο σύστημα υγείας εξαιτίας της αναστολής πρακτικά της τακτικής του λειτουργίας.

Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε να μην υπάρξει καταναγκαστική παράταση στην επιστράτευση των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων.

Απαιτούμε την επίταξη, χωρίς αποζημίωση, των ιδιωτικών θεραπευτηρίων για να προστεθούν κρίσιμες υποδομές και έμπειρο προσωπικό για την αντιμετώπιση των Covid και non-Covid περιστατικών.

Τον άμεσο διορισμό του συνόλου των γιατρών που έχουν θέσει υποψηφιότητα για τις θέσεις επιμελητών που έχουν προκηρυχθεί.

Την ένταξη των ιδιωτών αυτοαπασχολούμενων γιατρών στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των ασθενών στην Π.Φ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου