Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Δελτίο τύπου ΙΣ.Π.Ο.

Πύργος 26-04-2021
Α.Π.: 563

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας, με δεδομένη και οριστική πλέον την αποχώρηση των τριών εκ των τεσσάρων μονίμων παθολόγων της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, επισημαίνει για ακόμη μια φορά την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Μονάδας αυτής, ιδίως της Παθολογικής Κλινικής της, με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι προφανές πλέον ότι δεν αρκούν απλώς προκηρύξεις θέσεων, οι οποίες καταλήγουν άγονες, αλλά επιβάλλεται αυτές να συνοδεύονται από παροχή ισχυρών κινήτρων για να καταστεί αρκούντως ελκυστική η υπηρεσία στη Ν.Μ. Πύργου ώστε νέοι συνάδελφοι να την επιλέξουν. Επιπλέον επιβάλλεται η ριζική διόρθωση άστοχων διοικητικών πρακτικών οι οποίες έως τώρα πιθανότατα αποτρέπουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιατρούς για τη Ν.Μ. Πύργου, κυρίως για την παθολογική κλινική.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών παθολόγων η οποία προτάθηκε πρόσφατα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας δεν αποτελεί λύση καθώς θα αποδυναμώσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από ιατρούς οι οποίοι τώρα αποτρέπουν την μαζική συρροή περιστατικών, COVID και μη COVID, στο πάσχον Ε.Σ.Υ.

Επίσης με αφορμή τη νομοθετική κατοχύρωση του ακαταδίωκτου για τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας κρίνουμε ότι πρόκειται για ένα απολύτως μεροληπτικό μέτρο εφόσον δεν επεκτείνεται και στους ιατρούς οι οποίοι βρίσκονται σε νοσηλευτικές μονάδες και ιατρεία, στην 1η γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, και οι οποίοι κινδυνεύουν να χρεωθούν αστοχίες του συστήματος για τις οποίες οι ίδιοι δεν ευθύνονται, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι υπό έκτακτες συνθήκες πανδημίας ακόμη και τα πλέον άρτια συστήματα υγείας, ιδιωτικής και δημόσιας, αναπόφευκτα θα εμφανίσουν δυσλειτουργίες ή μπορεί και να καταρρεύσουν. Οπωσδήποτε είναι άδικο να χρεώνονται τα προβλήματα αυτά στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα μια τέτοιου είδους νομοθετική πρόβλεψη θα αφαιρούσε ένα αντικίνητρο για την ένταξη ιατρών κρισίμων ειδικοτήτων στο Ε.Σ.Υ., όπως παθολόγων , γεγονός το οποίο ενδεχομένως ευνοούσε και το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Για το Δ.Σ.
του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας

Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Γιαννικούλης Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Ας μου επιτραπεί μια παρέμβαση με την ελπίδα να μην λογοκριθεί. Η επιτροπή των σοφών που λειτουργεί ως γνωμοδοτικό όργανο ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ και δεν αποφασίζει. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση που έχει και την ευθύνη τους. Το δήθεν ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής σε συνδυασμό με την απαγόρευση της συνδρομής της δικαιοσύνη με την μαρτυρία τους ουσιαστικά δημιουργεί το ακαταδίωκτο όσων αποφασίζουν δηλαδή των μελών της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ως επικεφαλής της. Αυτό για να μην μας περνούν για ηλίθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή