Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ανοίγει την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικών λόγω αναστολών

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ανοίγει την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικών λόγω αναστολών

Θα υπάρξει επιστροφή του μισθού όσων έχουν πληρωθεί προκαταβολικά τον Σεπτέμβριο

Μαρία Γλένη - HR

Ανοίγει την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού λόγω αναστολών. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν προσεκτικά τους όρους για την πρόσληψή τους στο ΕΣΥ.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Προσλήψεις εξπρές

Όπως δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης οι διαδικασίες θα γίνουν με ταχύτατους ρυθμούς καθώς άμεσα θα νομοθετηθεί η έγκριση των προσλήψεων χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ειδικότερα όπως είπε θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απαιτείται έγκριση από τον υπουργό για τις προσλήψεις αλλά αντίθετα από τους διοικητές των ΥΠΕ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το μέτρο της υποχρεωτικότητας απευθύνεται σε αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα των πλέον ευπαθών συμπολιτών μας. Η μεγάλη πλειονότητα των εμβολιαστών έχει εμβολιαστεί. Θα θέλαμε η υποχρεωτικότητα να μην ήταν ποτέ θέμα συζήτησης στη χώρα μας. Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Προβλέπει αναστολή των καθηκόντων.

Παράλληλα δήλωσε ότι όσοι τεθούν σε αναστολή, όταν -εφόσον εμβολιαστούν- επιστρέψουν στη θέση τους, είναι πιθανό να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, ανάλογα με τις ανάγκες. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται. Κάνουμε ύστατη έκκληση να εμβολιαστούν. Η πλατφόρμα για την πρόσληψη προσωπικού που θα καλύψει τα κενά, θα ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου και για λίγες ημέρες».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πόσοι υγειονομικοί έκαναν το εμβόλιο

Στη συνέχεια ανέφερε πως το μέτρο λαμβάνει χώρα σε μία στιγμή που η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Δώσαμε τη δυνατότητα στο προσωπικό μας να ξεκουραστεί, αλλά η αναστολή των αδειών γίνεται όχι μόνο λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και λόγω της πανδημίας».

Πάντως προς ώρας δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ανεμβολίαστων στο ΕΣΥ καθώς όπως δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης ο αριθμός καθημερινά αλλάζει από εργαζόμενους που σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο.

Στο σύνολο των εργαζομένων στο ΕΣΥ το ποσοστό αγγίζει το 85%.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου