Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Κορωνοϊός - Φάουτσι: Μπορούμε να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία έως την άνοιξη του 2022

«Υπάρχει πιθανότητα» τα εμβόλια της Pfizer ή της Moderna να λάβουν έγκριση από τον FDA για τα μικρότερα παιδιά πριν από την περίοδο των εορτών, δήλωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ στο NBC News.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να θέσουν υπό έλεγχο την Covid-19 έως τους πρώτους μήνες της επομένης χρονιάς, με τις εν δυνάμει ευρύτερες εγκρίσεις εμβολίων να αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες, δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι, την επομένη της πλήρους έγκρισης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Protothema.gr

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ δήλωσε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις ότι η πλήρης έγκριση του εμβολίου ανοίγει τον δρόμο για τον εμβολιασμό περισσοτέρων ανθρώπων, με την εν δυνάμει έγκριση των εμβολίων της Moderna και της Johnson and Johnson τις ερχόμενες εβδομάδες και την έγκριση για τα μικρά παιδιά πιθανόν φέτος το φθινόπωρο.

«Αν πείσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των 80 με 90 εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, που δίσταζαν να εμβολιαστούν ή δεν είχαν την ευκαιρία, πιστεύω ότι μπορούμε να δούμε φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε στην εκπομπή "Today" του δικτύου NBC News. «Μπορούμε να τα αντιστρέψουμε όλα», δήλωσε στο MSNBC.

Ο δρ Φάουτσι, ο κορυφαίος ιατρικός αξιωματούχος της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν και επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων, δήλωσε στο MSNBC ότι αναμένει πως και τα εμβόλια της Moderna και της Johnson & Johnson θα πάρουν την πλήρη έγκριση του FDA «σχετικά νωρίς», πιθανόν μέσα σε μερικές εβδομάδες έως έναν μήνα.

«Νομίζω ότι υπάρχει λογική πιθανότητα» τα εμβόλια της Pfizer ή της Moderna να λάβουν έγκριση από τον FDA για τα μικρότερα παιδιά πριν από την επερχόμενη περίοδο των εορτών, δήλωσε στο NBC News. «Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τα μέσα ή τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα».

«Αν μπορέσουμε να περάσουμε αυτόν τον χειμώνα και καταφέρουμε πραγματικά να εμβολιαστεί η πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία των 90 εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να έχουμε έναν καλό έλεγχο (της επιδημίας) την άνοιξη του 2022», δήλωσε ο Φάουτσι στο CNN αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η Pfizer και ο εταίρος της, η BioNTech, εξασφάλισαν την πλήρη έγκριση του FDA χθες, Δευτέρα.

Τα εμβόλια της Moderna και J&J συνεχίζουν να χορηγούνται έχοντας λάβει την έγκριση από τον FDA για επείγουσα χρήση.

Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι η πλήρης έγκριση που δόθηκε τη Δευτέρα θα ενθαρρύνει περισσότερες πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις, καθώς και ιδιώτες εργοδότες και άλλες οντότητες να επιβάλουν τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Αυτό, σε συνδυασμό με ορισμένους που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα εμβόλια που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εμβολιαστούν μετά την πληρέστερη έγκριση του FDA, μπορεί να βοηθήσει να αντιστραφούν τα πράγματα.«Θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από εμάς», είπε ο δρ Φάουτσι στο NBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου