Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Κορονοϊός-Πάτρα: Εφιαλτική η εφημερία στον “Αγ. Ανδρέα

«Μόνον ανοδικές θα είναι οι τάσεις στην καταγραφή νέων κρουσμάτων αλλά και νοσηλειών. Οσο επιστρέφει το κύμα των εκδρομέων τόσο θα αυξάνονται οι καταγραφές μας» επισημαίνει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Εφημερία κορονοϊού αποδείχτηκε αυτή του Σαββατοκύριακου για τον «Αγιο Ανδρέα», με τις εισαγωγές να φτάνουν τις 28 και το σύστημα να ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία και δεύτερη κλινική.
Ευτυχώς χθες το απόγευμα δόθηκαν τρία εξιτήρια κι έτσι ανακουφίστηκε το σύστημα, τουλάχιστον προσωρινά. Κι αυτό διότι ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, εκτιμά ότι από δω και πέρα «μόνον ανοδικές θα είναι οι τάσεις στην καταγραφή νέων κρουσμάτων αλλά και νοσηλειών. Οσο επιστρέφει το κύμα των εκδρομέων τόσο θα αυξάνονται οι καταγραφές μας» μάς ανέφερε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ίδιος χθες στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 25 ασθενείς στην Κλινική Κορονοϊού και 3 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.
Στην Κλινική Κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 22 ασθενείς, ένα παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική και 6 στη ΜΕΘ.

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 
Χθες στο Επιμελητήριο διενεργήθηκαν 439 ράπιντ τεστ εκ των οποίων τα 10 ήταν θετικά.
Σήμερα θα γίνονται ράπιντ τεστ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας (08:30 έως 20:30) και ανοιχτή δειγματοληψία για το ευρύ κοινό στα Βραχνέικα, πλησίον του Αγίου Βασιλείου (09:00 έως 14:30). Οι δειγματοληψίες συμβάλλουν στον εντοπισμό των μη συμπτωματικών κρουσμάτων και διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με ράπιντ τεστ.

ΣΤΟ 90% Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις επισημάνσεις που έκανε προχθές ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, η μετάλλαξη Δέλτα έχει εξαπλωθεί πιο γρήγορα από ότι περίμενε η επιστημονική κοινότητα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 79,1% και -όπως είπε- πολύ σύντομα θα φτάσει στο 90%.
Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί νόσο των νέων, αρχίζει όμως και μια μεταστροφή σε μεγαλύτερες ηλικίες, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ενώ σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι και η παρουσία του ιού στους χώρους της εκπαίδευσης. Υπογράμμισε ότι οι νέοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και κυρίως να ελέγχονται με τεστ, τόσο πηγαίνοντας σε διακοπές, όσο και επιστρέφοντας.

Δραματική έκκληση διευθυντή ΜΕΘ

Την αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Κρήτη εξέφρασε σε ανάρτησή του στο φέισμπουκ ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Γεωργόπουλος, αναφέροντας πως οι εντατικές του νοσοκομείου γεμίζουν από ανεμβολίαστους και απευθύνοντας έκκληση για άμεσο εμβολιασμό.
«Προς ανεμβολίαστους. Είναι θέμα χρόνου η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που ας σημειωθεί είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας (27 κλίνες), να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19. Η κοινή φράση “γιατρέ κάντε ό,τι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου” (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη. Ιδιαίτερα εάν γνωρίζουμε ότι η Μ.Ε.Θ. ελάχιστα (ή και τίποτε) μπορεί να προσφέρει σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με σημαντικά χρόνια προβλήματα υγείας. Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν. Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους», έγραψε στην ανάρτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου