Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Εμβόλια: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα δώσουν πίσω χρήματα – Τι δήλωσε ο Β. Κοντοζαμάνης

Εμβόλια: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα δώσουν πίσω χρήματα – Τι δήλωσε ο Β. Κοντοζαμάνης

Θα κληθούν να επιστρέψουν μέρος του μισθού τους

Μαρία Γλένη - HR

Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που θα πάρουν. Να διευκρινιστεί εδώ οι εργαζόμενοι λαμβάνουν προκαταβολικά το μισθό τους ανά 15νθήμερο.

Όπως ανακοίνωσε στη σημερινή ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο νόμος αναστολής θα εφαρμοστεί και όσοι γιατροί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αργία. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα δώσουν πίσω τον μισθό τους αναλογικά με τις ημέρες που θα απουσιάζουν.

«Πράγματι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα προπληρώνονται τον μήνα της εργασίας τους και όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων θα αναζητηθούν τα ποσά αυτά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, δηλαδή, θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα ανάλογα με τις ημέρες που θα λείπουν από την εργασία τους. Ο νόμος το προβλέπει και ο νόμος θα εφαρμοστεί» ανέφερε.

Πως θα καλυφθούν τα κενά

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντοζαμάνης έχουν συνταχθεί ειδικά επιχειρησιακά σχέδια από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), τα οποία προβλέπουν μετακινήσεις εργαζόμενων, ανακατανομή προσωπικού και αναδιάταξη κλινικών και τμημάτων.

Για ορισμένες υπηρεσίες (καθαριότητα, σίτιση) θα υπάρξει πρόσληψη ιδιωτικών εταιρειών για να καλυφθούν τα κενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου