Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Από Σεπτέμβριο τα δύσκολα για τους ανεμβολίαστους – Τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου οι ανακοινώσεις

Κορονοϊός: Από Σεπτέμβριο τα δύσκολα για τους ανεμβολίαστους – Τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου οι ανακοινώσεις

Αυστηρότατοι περιορισμοί παντού για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Χρύσα Κλειτσιώτη- HR

Με τις περισσότερες περιφέρειες της Ελλάδας να καταγράφουν νέες μολύνσεις, την κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα και το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, σε συνδυασμό με τους πολλούς ανεμβολίαστους πολίτες, μόνο αισιόδοξα δεν είναι τα μηνύματα για το πως θα είναι η κατάσταση στην χώρα μας, τον Σεπτέμβριο.

Τα κρούσματα εδώ και αρκετές ημέρες παραμένουν σταθερά πάνω από 3.000. Την Τετάρτη o ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.442 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ καταγράφηκαν 282 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία και σημειώθηκαν 25 θάνατοι.

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουν οι ειδικοί για τη μετατόπιση των κρουσμάτων από την Αττική στην επαρχία και κυρίως στα νησιά τα οποία βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ενδεικτικό είναι πως στο λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 818 κρούσματα από τα συνολικά 3.442, κάτι που αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την διασπορά του κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα. Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη μετρά 319 νέα κρούσματα.

Αυστηροί περιορισμοί 

Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και αφού γίνει μια αποτίμηση της κατάστασης από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο, ενδεχομένως την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Πάντως, το γενικό lockdown έχει αποκλειστεί ρητά από την κυβέρνηση, ωστόσο αν υπάρξει ανάγκη θα γίνουν τοπικοί περιορισμοί.

Τα δύσκολα όμως είναι μπροστά για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι αν δεν αλλάξουν γνώμη, θα κληθούν από τον Σεπτέμβριο να ζήσουν με πολλούς περιορισμούς την καθημερινότητα τους.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει επιβολή γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν υπάρχει, αλλά το κυβερνητικό σχέδιο, προβλέπει πρόσβαση σε όλα μόνο για τους εμβολιασμένους και αυστηρότατους περιορισμούς παντού για τους ανεμβολίαστους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.

Απαγορευτική θα είναι η είσοδος για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση, τόσο στα θέατρα όσο και στον κινηματογράφο ενώ η ίδια πολιτική θα ακολουθείται και στους χώρους άθλησης.6

Πάντως, η πίεση προς τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, αυξάνεται με κάθε τρόπο προκειμένου να αλλάξουν άποψη και να κάνουν το εμβόλιο. Στο πλαίσιο αυτό, τόσο οι ειδικοί επιστήμονες όσο και η κυβέρνηση ποντάρουν ότι μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τις καλοκαιρινές τους διακοπές θα προγραμματίσουν τα ραντεβού τους για το εμβόλιο.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους. www.healthreport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου