Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Ευρωπαϊκό δικαστήριο απέρριψε αίτημα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Συντάκτης: Virus

Πρύμναν ανέκρουσε το αίτημα 672 μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Γαλλίας εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού έναντι της πανδημίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή κρίση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, υπογραμμίζει η γαλλική εφημερίδα Liberation σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται πως το μέτρο του υποχρεωτικού και στην Γαλλία έχει τεθεί σε υγειονομικούς και φροντιστές ευπαθών ομάδων.

Απογοήτευση προκλήθηκε στους ενάγοντες που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο δικαστήριο του Στρασβούργου, σύμφωνα με την εφημερίδα. Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του αναφέρεται πως «Το δικαστήριο κρίνει ότι τα αιτήματα αυτά βρίσκονται εκτός του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 39 του κανονισμού του», το οποίο επιτρέπει την προσφυγή σε αυτό βάσει μιας επείγουσας διαδικασίας όταν οι ενάγοντες εκτίθενται σε «πραγματικό κίνδυνο ανεπανόρθωτων βλαβών».


Οι επαγγελματίες και εθελοντές πυροσβέστες είχαν επικαλεστεί τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με το «δικαίωμα στη ζωή» και το «δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής». Επαγγελματίες και εθελοντές Γάλλοι πυροσβέστες έκαναν αίτημα να «ανασταλεί η υποχρέωση εμβολιασμού», που προβλέπεται από τον νόμο της 5ης Αυγούστου του 2021 σχετικά με την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης». Επίσης, είχαν ζητήσει και να αναστείλει ακόμη η «απαγόρευση άσκησης των δραστηριοτήτων τους» για όσους δεν θα έχουν «εκπληρώσει την υποχρέωση εμβολιασμού», όπως και τη «διακοπή της καταβολής του μισθού τους».

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, η απόφαση του ΕΣΔΑ, που ελήφθη από σχηματισμό επτά δικαστών, δεν «προδικάζει ωστόσο τις μετέπειτα αποφάσεις της σχετικά με το παραδεκτό ή την ουσία των εν λόγω υποθέσεων», όπως διευκρινίζει το δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου