Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

ΕΟΠΥΥ: Έναρξη της διαδικασίας μηνιαίας προείσπραξης έτους 2021 σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 72 του Ν. 4812/21 (ΦΕΚ Α΄/110)


Αγαπητοί συνάδελφοι, 

ο ΕΟΠΥΥ εν μέσω COVID και πυρκαγιών, μετά από απαίτηση της τρόικας, αποφάσισε να προβεί σε προείσπραξη του clawback του 70% του 2021 !! Γεγονός στον οποίο είχα εναντιωθεί προσωπικά και θεσμικά, όταν ήμουν μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ως απαράδεκτη ενέργεια που θα επιφέρει μαζική εξόντωση του μέσου κλινικοεργαστηριακού ιατρείου ή διαγνωστικού εργαστηρίου.. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID, δημιουργήθηκε αυξημένη ζήτηση διαγνωστικών υπηρεσιών από τους πολίτες προς τον ιδιωτικό τομέα, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στα Νοσοκομεία. 

Και αντί να κοστολογηθούν και να καλυφθούν αυτές οι αυξημένες ανάγκες, ο λογαριασμός καταλογίζεται προκαταβολικά στους ιατρούς, πριν το τέλος του έτους !!! Για το 2020, έχουν κοστολογηθεί αυτές οι ανάγκες στα 28,1 εκατ. και καλείται το Υπ Οικονομικών να τις καλύψει. Ο καταλογισμός εφαρμόζεται με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι αδύνατη η επαγγελματική επιβίωση του κλάδου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, καταλόγισαν clawback και σε κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς που ουδέποτε είχαν υποβάλει λογαριασμό για ιατρικές πράξεις !!  Προτείνεται στους συναδέλφους να βρουν το σχετικό αρχείο στην «ενημέρωση συναλλασσομένων». Παρακαλούνται όσα μέλη της ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν επίσημα στον ΕΟΠΥΥ να το αποστείλουν στο e mail της Ένωσης: eni.eopyy@gmail.com. 

Άννα Μαστοράκου

6 σχόλια:

  1. Όλη την χρονιά δηλαδή θα ασχολούμαστε με τα .....βλήματα του χρΕοπυυ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα εδώ έστειλαν και σε ......μη κλινικεργαστηριακούς τα βλήματα του επιτελικού κράτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι νομος του κρατους και πρεπει να εφαρμοσθει .Αν δεν συμφωνειτε κοψτε τις συμβασεις κυριοι συναδελφοι .Αυτος ειναι ο ΕΟΠΥΥ .Αν δεν υπηρχαν γιατροι να τον στηριζουν δεν θα ειχαμε απολυτως κανενα προβλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαστε όλοι γόνοι η σωγαμπροι ούτε ζούμε σε νησάκι όπου είμαστε μονοπώλιο! Δεν συμφωνούμε διότι είναι παράλογο και θα αντιδράσουμε! Αν εσένα δεν σου αρέσει που είμαστε δημοκρατία μόλις ιδρύθηκε το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν

      Διαγραφή
    2. Είσαι Ναζι ; Γιατί εδώ έχουμε δημοκρατία μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε και για τους νομους

      Διαγραφή
    3. Δεν διαμαρτυρεστε ομως ουτε αντιδρατε ,αλλα στηριζετε με ολες τις δυναμεις σας τον ΕΟΠΥΥ .Ο νομος ειναι μνημονιακη υποχρεωση κυριοι κρατικοδιαιτοι συναδελφοι και εχει καποια σκοπιμοτητα που ειναι κατα βαση ορθη .Ως εκ τουτου θα υποστειτε τις συνεπειες των πραξεων σας .Οι χαρακτηρισμοι σας ,δειχνουν το επιπεδο του συμβεβλημενου με τον ΕΟΠΥΥ ιατρου .

      Διαγραφή