Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Επιπλέον 10.000 υγειονομικοί σε αναστολή – Λήγουν τα πιστοποιητικά

Τον κώδωνα του κινδύνου για να τεθούν σε αναστολή εργασίας άλλοι 10.000 υγειονομικοί, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ καθώς από τις 7 Φεβρουαρίου 2022 εφαρμόζεται η διάταξη για τη χρονική διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού που είναι 7 μήνες. Οι Υγειονομικοί εμβολιάστηκαν πρώτοι και η συντριπτική πλειονότητα έχει ξεπεράσει το επτάμηνο.
Healthpharma.gr

Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: Αναστολή εργασίας για 10.000 υγειονομικούς

«Η Κυβέρνηση – αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ – δείχνει εγκλωβισμένη στην επιλογή της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού του Υγειονομικού Προσωπικού και βρίσκεται πια σε πλήρη αδιέξοδο. Πάνω από 10.000 συνάδελφοι δεν έχουν εμβολιασθεί με την αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτω θα πρέπει να βγουν σε αναστολή με βάση το Νόμο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, διοικήσεις Νοσοκομείων ήδη συγκεντρώνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού των υπαλλήλων για να εφαρμόσουν το νόμο και να θέσουν σε αναστολή όσους υπερέβησαν το επτάμηνο και δεν εμβολιάσθηκαν με την αναμνηστική δόση.

Αδιέξοδη πολιτική…

«Πως θα δουλεύουν τα Νοσοκομεία με 10.000 ακόμη αποχωρήσεις συναδέλφων;», αναρωτιέται η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζοντας ότι ήδη 4.700 βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Επίσης υγειονομικοί που τώρα εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο θα τεθούν σε αναστολή.

«Η Κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα της αδιέξοδης πολιτικής που εφάρμοσε με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μόνο στο Υγειονομικό προσωπικό της χώρας που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 97% το μεγαλύτερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα.

Τη σκληρότητα την εφήρμοσε και εξάντλησε στο Υγειονομικό προσωπικό. Δεν τόλμησε να την επεκτείνει σε άλλα επαγγέλματα, λόγω πολιτικού κόστους», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Έγκριτοι επιστήμονες διατυπώνουν πια επιστημονικές απόψεις – μελέτες ότι οι εμβολιασμένοι αποφεύγουν τη βαριά νόσηση, όχι όμως την ελαφριά νόσηση και την μετάδοση. Με τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ (επιστροφή στην εργασία την 5η μέρα με θετικό τεστ και ήπια συμπτώματα, κατάργηση της προληπτικής καραντίνας συναδέλφων που είναι επαφές κρουσμάτων, την μη διενέργεια προληπτικών τεστ), υπάρχει μεγάλη Νοσοκομειακή διασπορά του ιού και 3.000 υγειονομικοί νοσούν κάθε φορά και βρίσκονται σε καραντίνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου