Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Κοροναϊός – Το σχέδιο απόλυσης των υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται – Πώς θα αναπληρωθούν τα κενά

Σημειώνεται ότι από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή, οι περίπου 1.500 επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης

Trending

Απολύσεις υγειονομικών μετά τις 31 Μαρτίου εξετάζει το υπουργείο Υγείας και μάλιστα για όσους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο του κοροναϊού.

Ο Θάνος Πλεύρης είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση του μέτρου αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι τις 31 Μαρτίου και μάλιστα τότε είχαν εκληφθεί οι αναφορές του ως τελεσίγραφο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη προχωρήσει στην απόλυση των υγειονομικών που συνεχίζουν να μην κάνουν το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή, οι περίπου 1.500 επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ το υπουργείο Υγείας εξετάζει να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κοροναϊού για τον συγκεκριμένο κλάδο και να παυθούν από τα καθήκοντά τους μετά τις 31 Μαρτίου όσοι δεν εμβολιαστούν μέσω της καταγγελίας της σύμβασής τους. Και αυτό ισχύει και για όσους επέστρεψαν λόγω νόσησης.

Παράλληλα, στο υπουργείο Υγείας συζητείται ήδη πώς θα καλυφθούν τα κενά των υγειονομικών που πρόκειται να απολυθούν.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι μεταξύ των υπουργών, Μάκη Βορίδη και Θάνου Πλεύρη έχει συζητηθεί η άμεση προκήρυξη των θέσεων στη βάση του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για μία αποχώρηση, αλλά και το σενάριο να μετατραπούν σε οχτάμηνες οι τρίμηνες συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου