Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία-Χιόνια στην Αθήνα: Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία -Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι

Μαίρη Μπιμπή - Protothema.gr

Λόγω της κακοκαιρίας, οι ασθενείς που διασωληνώθηκαν και έπρεπε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία που διέθεταν κλίνη ΜΕΘ δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν από τον χιονιά - Τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς

Συνεχίζονται οι «αρρυθμίες» στο Σύστημα Υγείας λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Δεκάδες ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας έχει προκύψει καθώς λόγω της 48ωρης σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, οι ασθενείς που διασωληνώθηκαν και μπορούσαν να μεταφερθούν σε νοσοκομεία που διέθεταν κλίνη ΜΕΘ - όπως για παράδειγμα το ΚΑΤ που διαθέτει 44 κενές ΜΕΘ Covid-19 -, δεν κατέστει δυνατόν να μεταφερθούν λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που συνάντησαν τα ασθενοφόρα στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Σήμερα λοιπόν Τετάρτη συνολικά 9 ασθενείς στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Αττικής βρίσκονται διασωληνωμένοι σε κλινικές αναμένοντας να μεταφερθούν σε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ. Αντίστοιχα, 6 ασθενείς στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, 1 στο Τζάνειο, 4 στο Θριάσιο, 1 στο Αμαλία Φλέμινγκ, 2 στο Σισμανόγλειο και 4 στον Ευαγγελισμό.

Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων

Τέλος σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η κακοκαιρία προκάλεσε «έμφραγμα» και στους νεκροθαλάμους των νοσοκομείων.

«Λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία. Και είναι πολλοί νεκροί που απεβίωσαν λόγω κορωνοϊου. Δεν χωράνε οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων», υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο 17 σοροί βρίσκονταν μέχρι σήμερα το πρωί στο Θριάσιο, 21 στο Αττικό εκ των οποίων οι 6 εκτός των αναμονών και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου