Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Επανέρχεται η μουσική, απελευθερώνεται το ωράριο σε διασκέδαση και εστίαση

Την επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα διασκέδασης και εστίασης, καθώς και την άρση του περιορισμού στο ωράριο από τις 31 Ιανουαρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.
Capital.gr

Όπως διευκρίνισε όμως ο υπουργός Υγείας, όσον αφορά τη διασκέδαση και την εστίαση παραμένει η απαγόρευση που αφορά στην εξυπηρέτηση μόνο καθήμενων.

Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά την πληρότητα στα γήπεδα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ο περιορισμός της πληρότητας του 10% παραμένει ως έχει, αλλά το μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η απόφαση αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για την εστίαση ελήφθη αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τα δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι λόγω της μη πραγματοποίησης εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Ελπίς", παρατείνεται η διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού που έληγαν στις 31 Ιανουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου