Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Πλεύρης: Δωρεάν PCR test με τη συμβολή του στρατού- Όλες οι λεπτομέρειες

Πλεύρης: Δωρεάν PCR test με τη συμβολή του στρατού- Όλες οι λεπτομέρειες


Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τα δωρεάν PCR test των πολιτών

HR

Δωρεάν PCR test με τη συμβολή του στρατού στις ήδη υπάρχουσες δομές του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε πως όχι μόνο θα αυξηθούν τα σημεία testing αλλά και ότι θα γίνονται δωρεάν PCR test, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα PCR.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα από το υπουργείο Υγείας διευκρινίζεται ότι δεν επρόκειτο για PCR test αλλά για Rapid test.

Όπως σημειώνεται: “Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν με την συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά 50 σημεία στα οποία θα γίνονται RAPID TEST”.

Χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε: Στις ήδη υπάρχουσες δομές του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ θα προστεθούν, με τη συμβολή του στρατού, άλλα 50 σημεία και θα φτάσουν τα 100. Εκεί, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν PCR test

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες μεταξύ των αξιωματούχων των υπουργείων Υγείας και Άμυνας, αποφασίστηκε ο στρατός να συμβάλλει στη διενέργεια δωρεάν PCR test στον πληθυσμό της χώρας.

Πλεύρης: Επιστράτευση γιατρών και στην Αττική

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, που ξεκίνησε χθες στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη), να επεκταθεί και στην Αττική. Όπως τόνισε, έχει ήδη ζητήσει από τους ΥΠΕάρχες του λεκανοπεδίου να καταγράψουν και να καταθέσουν στο υπουργείο Υγείας τις ανάγκες τους.

Η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στο λεκανοπέδιο, θα εξαρτηθεί ωστόσο, όπως πρόσθεσε και από την πορεία της συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές. Ήδη, υπάρχει συζήτηση το υγειονομικό προσωπικό από τις μικρές ιδιωτικές κλινικές, να μετακινηθεί στο ΕΣΥ, ώστε να αξιοποιηθεί για το άνοιγμα επιπλέον 150 απλών κλινών Covid στα δημόσια νοσοκομεία.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου