Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Θεοδωρίδου: Δεν χρειάζεται τρίτη δόση εμβολίου για τους κάτω των 18 – Ποιοι να μην κάνουν ούτε τη δεύτερη

AP Photo/Mary Altaffer
«Η πανδημία είχε την πιο καταστροφική επίδραση στην ιστορία της εκπαίδευσης». Με αυτή τη φράση αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του κορονοϊού στα παιδιά η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την έναρξη της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα την Δευτέρα.
ethnos.gr

Στηρίζοντας ανοιχτά την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε ότι «το μέλλον της επόμενης γενιάς εξαρτάται από την ανεμπόδιστη εξέλιξη». Παράλληλα χαρακτήρισε ικανοποιητική τη συμμετοχή των παιδιών στο εμβολιαστικό εγχείρημα.

Αναφερόμενη σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιανουαρίου και αφορά σε παιδιά 5 έως 11 ετών, που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer, σημείωσε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την προστασία και αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Συμπλήρωσε ότι εάν έχει χορηγηθεί πρώτη δόση και ακολουθήσει νόσηση, δεν χρειάζεται επιπλέον δόση.

Να μην κάνουν τρίτη δόση οι κάτω των 18

Σημείωσε, δε, ότι για παιδιά κάτω των 18 δεν υπάρχει σύσταση για χορήγηση τρίτης δόσης. Όπως είπε, τρίτη δόση προβλέπεται για παιδιά κάτω των 18 που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή ή έχουν χρόνια νοσήματα.

Παράλληλα, χορηγείται μία δόση στα παιδιά που έχουν νοσήσει, τρεις μήνες μετά τη νόσηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου