Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Πιτσιλής: Στο emvolio.gov.gr θα βλέπουν τα πρόστιμα οι ανεμβολίαστοι άνω των 60

Η διαδικασία εξαιρέσεων - Τι δήλωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Διευκρινίσεις για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών παρείχε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιτσιλής, κατά την εφαρμογή του νομού η ΑΔΕΕ θα εκδίδει και βεβαιώνει σε μηνιαία βάση τα διοικητικά πρόστιμα σε όσους πολίτες έχουν συμπληρώσει τα 60 έτη της ηλικίας τους και πάρα τη σχετική υποχρέωση του δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και την 16η μέρα κάθε μήνα.

Η βεβαίωση πρόστιμων γίνεται από την ΑΑΔΕ μετά την παραλαβή του σχετικού καταλόγου υπόχρεων εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, και την ΗΔΥΚΑ, και την περαιτέρω εξαίρεση από τον κατάλογο αυτό των πρόσωπων που στο μητρώο της ΑΔΕΕ εμφανίζονται ως φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE στο gοv.gr δηλαδή ανάρτηση της πράξης επιβολής του προστίμου και της εμφάνισης της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών. Για την πρώτη φορά θα γίνει έως το τέλος Ιανουάριου. Παράλληλα, θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο μέσω της πλατφόρμας embolio.gov.gr. Για την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα, μέσω των κωδικών τους taxisnet και μέσω της πλατφόρμας embolio,gov.gr να υποβάλουν αιτιολογημένο και τεκμηριωμένο αίτημα ένστασης που θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμοδία υπηρεσία.

Ειδικά για θέματα που αφορούν σε επικαιροποίηση φορολογικής κατοικίας ή εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάτη, σημείωσε ο κ. Πιτσιλής, οι αλλαγές θα μπορούν να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ με αποστολή αιτήματος στην πλατφόρμα ‘τα αιτήματα μου μέσα από την πύλη MyΑΑΔΕ στο gov.gr. Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον αποδεικνύεται ότι δεν είναι υπόχρεοι υποβολής προστίμου θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός τον επόμενο μήνα.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου