Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Πάτρα – Καραμανδάνειο: Στο περίμενε παιδιά για…χειρουργείο!

Συνεχίζεται η αναστολή των τακτικών χειρουργείων στα Καραμανδάνειο. Από την περασμένη Τρίτη αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα.


Στην αναμονή συνεχίζουν να παραμένουν τα παιδιά που είχαν προγραμματιστεί για χειρουργείο στο Καραμανδάνειο.

Η απόφαση της προσωρινής μετακίνησης αναισθησιολόγου από τον «Αγιο Ανδρέα» που έλαβε η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αναμένεται να υλοποιηθεί από σήμερα. Ωστόσο ακόμα και με την μετακίνηση αυτή δεν λύνεται το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών και το νοσοκομείο θα αντιμετωπίζει μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εξ αποστάσεως σύσκεψη του ΔΣ του νοσοκομείου με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, τη Δευτέρα στις 3:30 μ.μ. από την αίθουσα του Δημαρχείου. Πρόκειται για «συνάντηση» που είχε ζητήσει το ΔΣ του νοσοκομείου προκειμένου να θέσει τα προβλήματα που υπάρχουν με κυρίαρχο την έλλειψη αναισθησιολόγων.

Μέχρι να δοθεί λύση όμως τι γίνεται με τα παιδιά;

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΟΝΙΩΝ

Οι γονείς καλούν τους αρμοδίους να πράξουν τα δέοντα και να στηρίξουν το μοναδικό, αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείο της περιοχής μας.

Ενδεικτικά είναι τα όσα μας περιγράφει μία μητέρα, η κ. Ανθή Σανδραβέλη από τις Καμάρες Αιγίου. «Ο γιος μου έχει προετοιμαστεί τρεις φορές για να υποβληθεί σε χειρουργείο και τις τρεις φορές υπήρξε αναβολή.

Η τελευταία ήταν προχθές την Τρίτη. Εγινε ο προεγχειρητικός έλεγχος και περιμέναμε μέχρι τις 11:00. Μετά μας φώναξε ο διευθυντής ο κ. Γεωργίου και μας ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει το χειρουργείο διότι δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι. Το ίδιο έγινε και με άλλα παιδάκια που τα είχαν προετοιμάσει. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό κυρίως για τα παιδιά που τα προετοιμάζουμε ψυχολογικά για την επέμβαση. Τα κρατάμε από το σχολείο για να μην κολλήσουν καμία ίωση και δεν μπορέσουν να χειρουργηθούν και τελικά η επέμβαση δεν γίνεται. Το δικό μου παιδί είχε τρεις εβδομάδες να πάει στο σχολείο και όπως ήταν αναμενόμενο διαμαρτύρονταν συνεχώς».

Εκτός όμως από τα παιδιά υπάρχει πρόβλημα και για τους γονείς. Η κ. Σανδραβέλη τονίζει: «Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και δεν γίνεται να παίρνω άδεια συνεχώς. Εχουμε το νοσοκομείο δίπλα μας να φεύγουμε και να πηγαίνουμε στην Αθήνα. Δεν γίνεται να είμαι μία ώρα από το νοσοκομείο της περιοχής μου που έχει ικανότατους γιατρούς αλλά δεν υποστηρίζονται για να προσφέρουν στα παιδιά μας και να μας αναγκάζουν να πάμε στην Αθήνα.

Πρέπει άμεσα να τακτοποιηθεί το ζήτημα αυτό. Τα παιδιά είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση και ταλαιπωρούνται. Καλούμε όλους τους φορείς να βοηθήσουν το Καραμανδάνειο μην το αφήσουν έτσι και κατ’ επέκταση ταλαιπωρούνται τα παιδιά μας και εμείς».

1 σχόλιο: