Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Κορονοϊός: Έρχεται νέο επιχειρησιακό σχέδιο στο ΕΣΥ από το Φθινόπωρο – Τι σχεδιάζεται Τι σχεδιάζεται από το υπουργείο Υγείας για το Φθινόπωρο

copyright: pexels

Ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο στο ΕΣΥ για να αναχαιτισθεί αν υπάρξει 5ο κύμα κορονοϊούαντίστοιχα ισχυρό όπως τα προηγούμενα, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.
Έτσι η προσοχή των στελεχών του υπουργείου Υγείας είναι στραμμένη προς το Σεπτέμβριο οπότε και είναι πιθανό το ΕΣΥ να δεχθεί και πάλι πίεση από τα αυξημένα κρούσματα.


Εξάλλου οι ειδικοί επιστήμονες δεν αποκλείουν να υπάρξουν νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού που μπορεί να εμφανισθούν μετά το καλοκαίρι.


Στη Νότια Αφρική βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο κύμα λοιμώξεων Covid-19, που οφείλεται σε δύο υποκατηγορίες της Όμικρον: την BA.4 και τη ΒΑ.5 οι οποίες έφτασαν ήδη και στην Ελλάδα και συνδέεται με αυξημένη μεταδοτικότητα.

Το σχέδιο από το υπουργείο Υγείας για το πιθανό 5ο κύμαΦΩΤΟ: HealthReport.gr


Υπό το πρίσμα αυτό ήδη ετοιμάζεται ένα πρώτο σχέδιο από το υπουργείο Υγείας το οποίο θα είναι έτοιμο να εφαρμοσθεί εάν χρειασθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ξεκινήσει να κάνει έναν σχεδιασμό για τις κλίνες που θα πρέπει να είναι έτοιμες στα νοσοκομεία, ειδικά στα μεγάλα της πρωτεύουσας, ώστε αν χρειασθεί και υπάρξουν περιστατικά να μπορούν να καλυφθούν.Παράλληλα με βάση τις ίδιες πηγές, για να μη μετατραπεί για άλλη μία φορά το ΕΣΥ σε μονοθεματικό, θα ορισθούν συγκεκριμένες κλινικές που μπορούν να γίνουν covid.


Το υπουργείο Υγείας παράλληλα θα ξεκινήσει να καταγράφει με απόλυτη ακρίβεια και το προσωπικό που απασχολείται σε κλινικές covid, με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά κενά τόσο εξαιτίας των αναστολών όσο και εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.


Στόχος να καλυφθούν τα κενά με κάθε τρόπο (έστω και με ολιγόμηνες συμβάσεις) ώστε το σύστημα υγείας να μη βρεθεί για άλλη μία φορά αδύναμο να αντιμετωπίσει ένα νέο πιθανό κύμα της πανδημίας.


Παράλληλα εάν υπάρξει 5ο κύμα έχει γίνει ήδη συνεννόηση με τις ιδιωτικές κλινικές να αναλάβουν να νοσηλεύσουν και πάλι ασθενείς από το ΕΣΥ όπως έγινε και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

5 σχόλια:

  1. Κοιμαμαι.....ησυχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη ελληνική αποτυχία. Πάνω από 30.000 νεκροί από κοβιντ.
    Αν είναι δυνατόν 3% της Ελλάδος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνταξιοδοτησεις ειχε παντα λαμογια απλα δεν κανουν προσληψεις και προσπαθουν να βρουν λαντζερηδες με ολιγομηνες κλαρινοσυμβασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο μην έρθει λίγο .....νωρίτερα ο ιός όπως το χιόνι στην Αττική Οδό και καταστραφούμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή