Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Ο Μάριος Σαλμάς επιστρέφει 276.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ!


Τι έδειξε πόρισμα των ελεγκτών της ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Μάριος Σαλμάς/Eurokinissi

Το ποσό των 276.458,02 ευρώ, πρέπει να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ ως αχρεωστήτως καταβληθέν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά όπως προκύπτει από πόρισμα του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Ειδικότερα το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ σε συνεδρίαση του τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου έκανε δεκτή την πρόταση του Γενικού Επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και καταλόγισε σε βάρος της εταιρείας «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ ΕΕ» (εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του Μάριου Σαλμά, τέως Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας) το ποσόν των 276.458,02 ευρώ, ποσόν που πρέπει να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, η παραπάνω εταιρεία ήταν συστεγαζόμενη με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά, ενώ «με τρόπους και μεθόδους που ο ίδιος και ο έτερος πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο, Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, οφείλουν κάποια στιγμή να διασαφηνίσουν, είχε εξασφαλίσει για την ιατρική πράξη με τίτλο «διαγνωστική αρθροσκόπηση» που διενεργούσε στο ιατρείο του, το ποσόν αποζημίωσης των 1500 ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί σε νοσοκομειακό Κλειστό Ελληνικό Νοσήλειο (ΚΕΝ) αρθροσκόπησης (διαγνωστικής και επεμβατικής) μαζί με νοσηλεία δύο ημερών»!

Να σημειωθεί ότι από το 2017 η τιμή της συγκεκριμένης εξέτασης μειώθηκε από τα 1500 ευρώ σε 300 ευρώ.

4 σχόλια:

  1. Σαν ξαναζεσταμένη μακαρονάδα μοιάζει η είδηση που είναι της 3 Δεκεμβρίου έτους 2017 που αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ήταν ο Παύλος Πολάκης. Αραγε ποια η σκοπιμότητα της σημερινής δημοσίευσης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το claw back των εργαστηριακών όμως το εφάρμοζαν (και σινεχίζουν να το εφαρμόζουν) ολοι τους στίς ξένες πλάτες ανελέητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα κ φυσικα το συνεχιζουν χωρις αναστολες...... αφου ειμαστε ο,τι να ‘ναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή