Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι για τον “προσωπικό γιατρό”

ΠΑΝΕΛΛΗNΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι)

ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι για τον “προσωπικό γιατρό”

Συνάδελφοι,

Εχθές 1 Αυγ. 2022 άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να δηλώσουν οι πολίτες προσωπικό γιατρό (εκτός από Αττική και νησιά Νοτίου Αιγαίου)

Η μεγάλη πλειοψηφία των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας έχει διατυπώσει σοβαρές επιφυλάξεις για το κείμενο της σύμβασης.

Η πλειοψηφία των ιδιωτών ιατρών σε όλη την Ελλάδα δεν προτίθεται να υπογράψει τη συγκεκριμένη σύμβαση. Τα τελευταία στοιχεία λένε ότι μόλις 600 γιατροί στο σύνολο έχουν δεχθεί να υπογράψουν και μάλιστα το 60% είναι παλιοί οικογενειακοί γιατροί και μόλις 40% νέοι.

Τα στελέχη της ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι διατύπωσαν και συνεχίζουν να διατυπώνουν την άποψη ότι είναι ανάγκη να υπάρξει οργανωμένη ΠΦΥ σύμφωνα με τις προτάσεις του ΠΙΣ και των ιατρικών συλλόγων της χώρας. Με ξεκάθαρο τρόπο επισημαίνουμε ότι το κείμενο πρέπει ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ και να ξεκινήσει συλλογική διαπραγμάτευση επί μηδενικής βάσης σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων.

Παρά το γεγονός ότι στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη Προέδρων - ΔΣ ΠΙΣ ζητήθηκε να μπεί η συγκεκριμένη πρόταση σε ψηφοφορία και να εκδοθεί δελτίο τύπου με την επίσημη θέση του ΠΙΣ επί του κειμένου της σύμβασης, ο κ. Εξαδάκτυλος αρνήθηκε να το θέσει σε ψηφοφορία, κλείνοντας με αυταρχικό τρόπο το μικρόφωνο, αρνούμενος συγχρόνως να λάβει επίσημη θέση ο ΠΙΣ με έκδοση σχετικού δελτίου τύπου, μεταφέροντας έτσι τις ευθύνες στους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους!

Τώρα μπροστά στο αδιέξοδο αλλάζει πορεία και ασκεί δήθεν κριτική στον ΕΟΠΥΥ προκαλώντας την απάντηση της Προέδρου του ΕΟΠΥΥ [δείτε εδώ]!

Ο κ. Εξαδάκτυλος γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά ότι το κείμενο της σύμβασης προήλθε από το ΥΥ και ότι ο ίδιος και όσοι τον στηρίζουν φέρουν μεγάλη ευθύνη με τις πράξεις τους, τις παραλήψεις τους και τις μυστικές συναντήσεις που έκαναν με διάφορους παράγοντες εν αγνοία του ΔΣ!

Τώρα προσχηματικά ψελλίζει για αλλαγές, με μόνο σκοπό να αποποιηθεί τις αναμφισβήτητα μεγάλες ευθύνες που έχει καθώς απαξίωσε σκόπιμα και διαχρονικά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και απεμπόλησε τις πάγιες θέσεις πολλαπλών γενικών συνελεύσεων.

Τώρα είναι αργά για ψεύτικες μετάνοιες κ. Εξαδάκτυλε, στοιχειώδης πολιτική ευθιξία επιβάλει να ζητήσετε συγνώμη για τις πράξεις και παραλήψεις σας, όλα αυτά τα χρόνια που σκόπιμα απαξιώνεται τον ΠΙΣ, με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση της προσωπικής σας ατζέντας.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ κ. Εξαδάκτυλε!

16 σχόλια:

  1. Πολυ καλη ανακοινωση.Σε λιγους μηνες ερχονται οι εκλογες στους συλλογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρεπει να παμε μαζικα και με την ψηφο μας να διωξουμε τους δημασιοσχεσιτες ,τους φωτολαγνους ,τα κομματοσκυλα και τα παρασιτα

      Διαγραφή
    2. Ωχ κομισαριε μου ,θα πονεσει πολυ!

      Διαγραφή
  2. Αντε και καλά ξεμπερδέματα.Θα μπορούσε να υπάρχει λογική και καλή και σοβαρή διαβούλευση. Αλλά δυστυχώς κακές νοοτροπίες,κακές επιδιώξεις κακές πρακτικές,συμφέροντα,μικροπολιτικές,και κακοί χαρακτήρες έφτιαξαν το αχυρένιο σπίτι απ΄'τα παραμύθια μας.
    Η επιθυμία να δοθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη στους ιδιώτες γιατρούς σκόνταψε στίς υποχρεώσεις της σύμβασης. Θα ήθελαν να τους δίνει χρήματα ο ΕΟΠΥΥ και να είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν.Αυτό είναι κακό προηγούμενο ,από το 2012 ,όταν έγιναν οι χωρίς σύμβαση αναθέσεις στους ιδιώτες να ''βλέπουν'' 200 ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να μην ελέγχονται. Μόνο να πληρώνονται. Μετά έγιναν από τον ΕΟΠΥΥ κάποιες διορθώσεις. Ετσι ήθελαν.
    Τώρα τι πρέπει να γίνει.
    Οι πολίτες να εγγράφονται στις Δημόσιες δομές της περιοχής τους.Στα Κ.Υ. στα ΤΟΜΥ και στα αγροτικά ιατρεία.Εκεί να διορισθούν με σύμβαση, ιατροί με ωράριο και μισθό. Να έχουν το δικαίωμα του ιδιωτικού ιατρείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ2 Αυγούστου 2022 στις 10:34 μ.μ.

      ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΟ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
      ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΟΜΥ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΜΙΣΑΝ ΠΟΤΕ - ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ;; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ;;
      ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. Οι θέσεις στα ΤΟΜΥ που υπήρξαν άπειρες κενές ήταν γιατί ήθελαν οι τότε κυβερνώντες να πάνε οι γιατροί μόνιμοι και να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με μισθό πείνας. Αυτό πρέπει να καταργηθεί . Ολοι οι γιατροί θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα του ιδιωτικού επαγγέλματος.
      Αλλά τώρα γιατί δεν πάνε οι γιατροί να πάρουν την νέα σύμβαση ; Γιατί βλέπουν τις υποχρεώσεις και δεσμέυσεις. Το ωράριο, το κλείσιμο των ραντεβού από την υπηρεσία κλπ κλπ. Τι περίμεναν όμως ; να λαμβάνουν χρήματα του Δημοσίου χωρίς δεσμεύσεις ; Αυτές τις συμβάσεις έχει το Δημόσιο. Επομένως να μείνετε στα ιατρεία σας και να αφήσετε τους νέους που προσπαθούν να εργασθούν να πάνε με σύμβαση 2ετίας στο ΤΟΜΥ και να πάρουν και μόρια για διορισμό στο μέλλον σε νοσοκομείο. Φυσικά θα έχουν και το δικαίωμα του ιδιωτικού επαγγέλματος.

      Διαγραφή
    3. Βλέπω μεγάλη προθυμία από γενικούς γιατρούς από το π.ΙΚΑ,ΤΟΜΥ και αγροτικά ιατρεία να ενταχτούν στο θεσμό του Π.Ι..Το ερωτημά μου είναι αν οι ασφαλισμένοι που είναι στη λίστα τους θα εξετάζονται πέραν του ωραρίου τους ή μέσα στο συμβατικό τους ωράριο.Να υπενθυμίσω ότι οι ως άνω γιατροί είναι ΜΟΝΙΜΟΙ του ΕΣΥ.

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχει προθυμία Συνάδελφε 11.57, δες το α νούμερα, την πατησαν απόλυτα!

      Διαγραφή
    5. Αγροτικά ιατρεία;Που είναι ο παθολόγος η γενικός γιατρός;Με ανειδίκευτους θα γίνει η δουλειά ;

      Διαγραφή
    6. μονο αμοιβη κατα πραξη και περιπτωση εστω και με κρατικο τιμολογιο, πχ 10 ευ, θα ηταν καποια λυση
      ελευθερη επιλογη ιατρου, οπως καθοριζει το συνταγμα
      ο ασθενης κατα βαλει τα 10 ευρω,λαμβανει αποδειξη , και τα εισπρατει απο το δημοσιο
      τα ραντεβου ας κλεινονται μεσω εοππυ, για να μην μας μιλανε για
      ραντεβου μαιμου
      7 ωρες καθημερινο ωραριο
      αυστηρα
      εκτος του ωραριου ο ιατρος λειτουργει κανονικα το ιδιωτικο του ιατρειο, καθοριζοντας εκεινος τις αμοιβες του
      καμμια αναμιξη με εσυ, εφημεριες κτλ
      και βεβαια να καθωριζεται ανωτατος αριθμος επισκεψεων που πληρωνονται απο το κρατος, σε ετησια βαση, αναλογα με την ηλικια
      και την υποκειμενη νοσηροτητα

      Διαγραφή
  3. Παρατηρήστε την συνωμοσία της σιωπής και την ομερτά των ΜΜΕ που κρύβουν ότι δεν υπάρχουν ΠΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το νεο συστημα ειναι στην σωστη κατευθυνση και τα χρηματα ειναι ικανοποιητικα. Προσωπικα ως ιδιωτης παθολογος δεν θα συμβληθω, οχι γιατι τα χρηματα δεν ειναι καλα αλλα γιατι ουσιαστικα η νεα συμβαση υπαλληλοποιει πληρως τον ιδιωτη γιατρο χωρις να του αφηνει κανενα περιθωριο, νομιμο τουλαχιστον, ασκησης ιδιωτικου επαγγελματος εκτος του ωραριου που θα διαθετει στο συστημα ,εφοσον δεν μπορει να παρει χρηματα απο ασθενη που εχει στην λιστα του.Οι ασθενεις που θελουν υψηλης ποιοτητας υπηρεσιες και ενασχοληση με την περιπτωση τους εννοειται πανω των 15 λεπτων ( ο χρονος αυτος δεν επαρκει για ιστορικο, εξεταση ,ενημερωση φακελου, συνταγογραφηση φαρμακων και παραπεμπτικων -σε πραγματικες συνθηκες τουλαχιστον 40 λεπτα ειναι ενα minimum ιδιωτικο ραντεβου ) και επιθυμουν να πληρωσουν για αυτο εκτος ωραριου, και χωρις ραντεβου σε επειγοντα, θα προτιμησουν εννοειται τον ιδιωτη που μπορει νομιμα και με αποδειξη να ασχοληθει μαζι τους--επομενως χανει ο γιατρος που εχει συμβληθει ως προσωπικος αμεσως αμεσως τους ιδιωτικους ασθενεις.Επισης οι παθολογοι ιδιως ,ως εξειδικευμενοι γιατροι, καλουμαστε να διαγνωσουμε και να διαφοροδιαγνωσουμε ασθενεις με ενιοτε περιπλοκα προβληματα που δεν εμπεριεχονται στην σφαιρα της πρωτοβαθμιας φροντιδας και απαιτουν χρονο και επαναλαμβανομενη ενασχοληση.το ιδιο συμβαινει και με περιστατικα που απτονται της εκαστοτε εξειδικευσης του παθολογου πχ διαβητης.το ΗΚΓ,σπειρομετρηση ειναι στις υποχρεωσεις του προσωπικου γιατρου?Για αυτα τα περιστατικα πρεπει να μπορει ο γιατρος να αμοιφθει εκτος του ωραριου που εχει δηλωσει ,νομιμα( για οσους ασθενεις το επιθυμουν εννοειται ! Οι υπολοιποι θα παραπεμπτονται στα εξωτερικα ιατρεια παθολογικης νοσοκομειου αν χρειαζεται) ακομα και αν εχει τον ασθενη στην λιστα του γιατι δεν αφορουν πρωτοβαθμια φροντιδα! Το νεο εγχειρημα θα οδηγηθει σε αποτυχια μοιραια χωρις τους ιδιωτες γιατι στο αλλο σεναριο που θα δηλωθουν ολοι οι γιατροι του ΕΣΥ ως προσωπικοι ή δεν θα επιτελουν το εργο τους στα νοσοκομεια ή θα παρατησουν τους ασθενεις της λιστας τους στον αερα και θα περιορισθουν στην συνταγογραφηση των φαρμακων τους στοιχειωδως απο ειδικευομενους!Επισης δεν καταλαβαινω πως γιατροι αλλων ειδικοτητων ενδεχεται να μπορουν να συμμετεχουν στο εργο αυτο! Αυτο ειναι παραλογο ,παρανομο και επικινδυνο και πρεπει αυτοματα να απορριφθει απο τους ιατρικους συλλογους!!!! Αν και ειμαι σιγουρη οτι διαφοροι κυριως καρδιολόγοι,πνευμονολογοι θα βιασθουν να συμβληθουν προκειμενου να γραφουν μονο φαρμακα να παιρνουν τα χρηματα και να τους βλεπουν ολους ιδιωτικα κατα τα αλλα μαυρα με το προσχημα υπερηχων και ειδικων εξετασεων! Οπως γινεται τωρα με τις συμβασεις ΕΟΠΥΥ.
    Αυτο που πρεπει να γινει ειναι να αναθεωρηθουν καποιοι οροι της συμβασης ωστε εκτος ωραριου να μπορει οποιος ασθενης θελει να εξεταζεται νομιμα .Επισης διευκρινησεις για το ειδος των περιστατικων που δεν απτονται της ενασχολησης στα πλαισια του προσωπικου γιατρου και του οριου των επισκεψεων των ασθενων μηνιαια(με τα τωρινα δεδομενα ο οποιοδηποτε χωρις παιδεια και με την αθλια νοοτροπια του εγω σε πληρωνω θα γεμιζει το σαλονι του ιδιωτικου ιατρειου για οσες επισκεψεις θελει, ενω ασθενεις πχ ηλικιωμενοι που δυσκολευονται να κλεισουν ραντεβου θα μενουν απο εξω).Τέλος πρεπει να αναφερεται ρητα μεσα στην συμβαση οτι δεν υπαρχει κανενος ειδους υποχρεωση εφημερευσης παρα μονο αν το επιθυμει ο ιδιος ο γιατρος.Αν θελαμε εφημεριες θα ειμασταν γιατροι του ΕΣΥ.
    Νομιζω πως αν με σαφηνεια υπαρξουν αυτες οι τροποποιησεις πολλοι απο εμας θα επιλεξουμε να στηριξουμε τον νεο θεσμο και ειναι μονοδρομος αυτο για την επιτυχια του. Εκτος και αν το μονο που ενδιαφερει τους κυβερνωντες ειναι οπως οπως να στηθει ενα συστημα που δεν θα δουλευει ουσιαστικα ,οπως πολλες φορες εχει γινει στο παρελθον ,απλα για να ικανοποιηθουν μνημονιακες δεσμευσεις. Ιδιωτης Παθολόγος με μετεκπαιδευση στον διαβητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...... ωραία έκθεση ιδεών αλλά τα 3300 με 500 νοίκι, 200 λειτουργικά, 200 ρευμα/τηλ, 500 γραμματέα, 300 εισφορές διαφέρουν από τα 1440 του Βαρδαρομπα μόνο κατά...... 160 ευρώ.....! Διοτι με το σχέδιο του ΣΎΡΙΖΑ θα ήσουν υπάλληλος και τυπικά και δεν θα είχες τίποτα από όλα αυτά! Εσύ βέβαια έχεις κάθε δικαίωμα να..... ενθουσιαστείς.....

      Διαγραφή
    2. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά! 1 + 1 κάνει 2! Αύριο το επόμενο μάθημα 12.18

      Διαγραφή
  5. Οι γενικοί των ΚΥ ( πρώην ΙΚΑ ) υποχρεώθηκαν δια Νόμου να γίνουν ΠΙ ενώ η σύμβασή τους είναι ΠΑΑ ΕΣΥ.Δεν έχουν καμία επιλογή ούτε στον αριθμό ( 2000 εγγραφές υποχρεωτικά ), ούτε στο ωράριο ( 15 ...20...25....35 ώρες ) όπως οι ιδιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Igo Natasha Xeftilidi ,doctor USSR ,protini na ertoyn amesos voitisi comissar Plevrief ,proin comissar Xanthov ke ypocomissar Vardaroboff .Oli mazi kanoyn nomo gia Ellada ,oli tzamba oles ores ke meres ke sto spiti kai mazi ke sfouggarizma kai plysimo piata asteni ke ola xoris oyte rouvli .Doctor hartziliki mono pari ke clobak 60% .

    ΑπάντησηΔιαγραφή