Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Προσωπικός γιατρός: Τι θα γίνει με τις «ποινές» για όσους δεν εγγραφούν

Προσωπικός γιατρός: Τι θα γίνει με τις «ποινές» για όσους δεν εγγραφούν

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση ο προσωπικός γιατρός και οι ποινές στους πολίτες

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Προσωπικός γιατρός με ποινές για τους πολίτες που δεν εγγραφούν προβλέπεται από τον θεσμό, αλλά οι ποινές αυτές είναι πιθανό να μετατεθούν για αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη σχεδιάσει τη μετάθεση των 5 βασικών ποινών για τους ασφαλισμένους που δεν θα διαθέτουν προσωπικό γιατρό.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ούτως ή άλλως το υπουργείο υγείας είχε αποφασίσει να μεταθέσει όλες τις ημερομηνίες για τον προσωπικό γιατρό. Με δεδομένο ότι οι εγγραφές των πολιτών δεν ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου όπως είχε προαναγγελθεί λόγω έλλειψης γιατρών.

Εξάλλου στην Αττική η πλατφόρμα για να εγγραφούν οι πολίτες θα ανοίξει 1η Σεπτεμβρίου όπως και για το Νότιο Αιγαίο, γεγονός που θα ήταν άκαιρο να επιβληθούν ποινές από την 1η Οκτωβρίου καθώς ακόμη και τα ψηφιακά συστήματα δεν θα είχαν ετοιμασθεί.

Όμως το σενάριο να εφαρμοσθούν τμηματικά οι ποινές ανά περιοχή και με βάση του πότε άνοιξε η πλατφόρμα, δεν φαίνεται να προτιμάται από την κυβέρνηση καθώς θα δημιουργηθούν ασθενείς δύο ταχυτήτων.

Προσωπικός γιατρός: Οι ποινές

Ειδικότερα με βάση την τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ισχύει όσοι πολίτες δεν εγγράφουν θα έρθουν αντιμέτωποι με τις εξής ποινές. Βέβαια οι ημερομηνίες αναμένεται να τροποποιηθούν:

– Από την 01-10-2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε Προσωπικό Ιατρό, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.

–Από την 01-10-2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις κατά 10%

-Από την ίδια ημερομηνία στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, θα πρέπει να πληρώνουν κατά επίσης 10% περισσότερο.

-Από 01-01-2023 τα ποσοστά συμμετοχής θα αυξάνονται κατά 20% για φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές.

-Όσοι δεν έχουν προσωπικό γιατρό από 1.9.2023 και δεν θα έχουν παραπεμπτικά, δεν θα έχουν προτεραιότητα για να επισκεφθούν γιατρούς ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας και τις δημόσιες δομές και τα νοσοκομεία αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

27 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΡΡΟΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι δυνατον το επειγον ή τα σοβαρο περιστατικο να καθυστερει διοτι δεν εχει προσωπικο γιατρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο λόγος που αναβάλλονται οι αντισυνταγματικές ποινές είναι η απόλυτη αποτυχία του κλαρίνο θεσμού καθώς δεν έχουν ιατρούς όπως κάποτε ο ΞανθοΜαδουρο! Ποιον να τιμωρήσουν λοιπόν? Πανωλεθρία , φυσικά πιθανόν να αλληλοσυγχαρουν όπως πάνω στην καμμένη Πεντέλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι θα γίνει με τις ηλικίες ,μέχρι τα 16 ,θα εξετάζουν οι παιδίατροι; Στην ΄Κύπρο το όριο είναι τα 18 [εθελοντικά βέβαια].Ας τα αποφασίσουν επιτέλους[για όλα] επιστημονικά και όχι κομματικά [πολιτικά].Την εξειδίκευση της κλινικής μικροβιολογίας γιατί την δίνετε και δεν την αξιοποιείτε;;;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΝΟ ΠΟΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ ΑΠΕΙΛΕΣ.ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ; ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ;
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ .ΘΑ ΠΑΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 50%.ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΩ 60%ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να διορίσετε συμβασιούχους γιατρούς με 2ετία και με δικαίωμα ιδιωτικού επαγγέλματος στα Κ.Υ. και στα ΤΟΜΥ. Να προτιμηθούν οι νέοι και να πάρουν μόρια για μετέπειτα σύμβαση σε νοσοκομείο. Επιτέλους να καταργηθεί η μονιμότης και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση. Να υπάρχει καλός μισθός. Ο σχεδιασμός να πάρουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη στα ιδιωτικά τους ιατρεία οι γιατροί απέτυχε. Και γιατί δεν θέλουν ωράριο,Δεν θέλουν υποχρεώσεις συμβατικές, δεν θέλουν να κλείνονται τα ραντεβού από την υπηρεσία, δεν θέλουν να γίνουν '' άσπρα'' τα χρήματα ,γιατί τελικά αυτά που θα τους μένουν είναι περίπου όσα βγάζουν και τώρα και είναι τα μισά ''μαύρα''. Δεν θέλουν να απασχολούνται οι ίδιοι και να εξετάζουν τον ασθενή και να ενημερώνουν τον ιατρικό φάκελο. Νόμιζαν οτι μιά γραμματέας θα γράφει συνταγές. Αυτό νόμιζαν για πρωτοβάθμια περίθαλψη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος.Να επιστρέψουμε στο παλιό ΙΚΑ;Να πηγαίνουν όλοι σε ένα γιατρό μόνο, που τους υποδεικνύεται.Και να έχει και ιατρειο ιδιωτικό όποτε να ψαρεύει πελάτες από το σύστημα.ΣυγχαρητήριαΟνειρο σου απατηλόΤελειωσαν τα ρουσφέτια στους εγκάθετους

      Διαγραφή
    2. Είσαι απλά ένας γελοίος συκοφάντης , οι ιδιώτες συμβεβλημένοι θέλουν να καθορίζουν το ωράριο τους ως ιατροί διότι δεν είναι καθαρίστριες , θέλουν συμβατικές υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα, ναι θέλουν να κλείνουν αυτοί τα ραντεβού τους και ο έλεγχος είναι πανευκολος την εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας το κράτος δεν θέλει να ελέγχει,φυσικά απασχολούνται οι ίδιοι με τους ασθενείς τους αλλά δεν θα το κάνουν με οδηγίες από τους λογιστές σαν να είναι γραμματείς! Και ποτέ δεν ήταν στα καθήκοντά μας να ενημερώνουμε τον φάκελο κάτι που φυσικά δεν θα γίνει με δέκα ψωροευρω μικτά! Ξυσε τώρα την.....Σελήνη με την μύτη σου ψευτρακο

      Διαγραφή
    3. ΠΟΣΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΡΙΖΟΚΟΥΚΟΥΕ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ!!! ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ΑΝΟΙΞΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ!!!

      Διαγραφή
    4. Ταπεινός και ανόητος συκοφάντης,τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Εφαρμόζουμε κατά γράμμα την σύμβαση που καταπατά διαρκώς το κράτος, ένα κράτος που τίποτα δεν το εμποδίζει να ασκεί έλεγχο αλλά τοτε θα μείνουν άνεργοι οι ρουφιάνοι του όπως ο 1.01!Απόλυτη επιτυχία του θεσμού των συμβεβλημένων , οι μόνοι χαμένοι είμαστε οι ίδιοι οι συμβεβλημενοι

      Διαγραφή
    5. Το ξέρουν αυτό αλλά θέλουν να τη βγάλουν καθαρή χωρίς να πληρώσουν, για αυτό ψάχνουν για κορόιδα αλλά δυστυχώς δεν βρίσκουν.

      Διαγραφή
    6. ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ4 Αυγούστου 2022 στις 12:11 π.μ.

      ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΤΟΜΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ 25 % ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ 15 % ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΟΜΥ ;;
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΟΙ SUPERMAN ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ 45 % ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ 35 % ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ;;
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ - ΤΑ ΝΕΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ.
      ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ;; Η ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΑΝΕ ΣΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ;;
      (ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΒΑΘΙΑΣ - ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ)

      Διαγραφή
    7. Απάντηση στον ΙΔΙΩΤΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟ.
      Καλά βλέπω έχεις τρικυμία εν κρανίω. Τα ποσοστά στη συνταγογράφηση δεν τα καθορίζει ο γιατρός. Αν θα γράφει από το ΤΟΜΥ ή από το ιδιωτικό του ιατρείο. Αυτό αν θα εφαρμοσθεί θα αφορά τον ασθενή αν έχει ή όχι Π.Ι. Τα νέα παιδιά ,νέοι γιατροί για να στελεχχώσουν με σύμβαση τα ΤΟΜΥ θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και να επιτρέπει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου με προκήρυξη θέσεων και το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου. Δηλαδή να καταργηθεί η μονιμότης και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση.Τότε θα έχει μέλλον ένας νέος γιατρός στην Ελλάδα. Διαφορετικά οι νέοι θα φεύγουν και θα στελεχώνουν τις δημόσιες δομές αυτοί που είναι κοντά στη σύνταξη.

      Διαγραφή
    8. Απάντηση στον 2;19.
      Σχετικά με το παλιό ΙΚΑ ,είτε δεν το γνώρισες,είτε δεν το θυμάσαι.
      Ο γιατρός του τότε ΙΚΑ ήταν ο μόνος που μπορούσε να συνταγογραφήσει στο βιβλιάριο του ασθενούς του ΙΚΑ. Αρα από το κατάστημα του ΙΚΑ όπου εργαζόταν και έβλεπε τους ασθενείς,κατά τα λεγόμενα των ασθενών, ''μουτρουμένος'' ψάρευε ή εκβίαζε τους ασθενείς να πάνε μετά στο ιδιωτικό του ιατρείο.
      Σήμερα συνταγογράφηση μπορεί να κάνει κάθε πιστοποιημένος γιατρός στον ασθενή του ΕΟΠΥΥ.
      Αρα ο γιατρός του Κ.Υ. και του ΤΟΜΥ για να πάρει στο ιδιωτικό του ιατρείο ασθενή θα πρέπει να το θέλει ο ασθενής, μιά και μπορεί να πάει και όπου αλλού να εξυπηρετηθεί με την πληρωμή επίσκεψης.

      Διαγραφή
  7. Πρόταση μοναδική και ανεπανάληπτη! Για κάθε ασθενή που δεν θα γραφτεί στον ΠΙ μέχρι την 31/9 να πληρώνει πρόστιμο 50€ ο παθολόγος/ΓΙ της αντίστοιχής ΔΥΠΕ που αρνήθηκε να ενταχθεί στο σύστημα. Τα χρήματα αυτά να δωθούν προς ενίσχυση των φαρμακοποιών της περιοχής οι οποίοι μετά τον COVID και πόλεμο στην Ουκρανία λοιμοκτονούν. Κάποιος πρέπει να τους σκεφτεί και αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Επίσης να συμπληρώσω, θα μπορούσαν ανετα οι φαρμακοποιοί να γίνουν προσωπικοί ιατροί.

      Διαγραφή
  8. Εγω θα ελεγα να κοψετε τα παραμυθια οτι δηθεν τους επιασαν οι ευαισθησιες και δεν θελουν δυο ταχυτητων ασθενεις και να πειτε την αληθεια. Δεν εχετε ΠΙ για αυτο δεν γραφηκε ο κοσμος και δεν μπορειτε να τιμωρησετε το 90% των Ελληνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΡΑΤΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΥΓ .Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΊΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διοτι υπαρχουν ΄΄ιατρικοι΄΄ και οχι ιατρικοι συλλογοι .Φταιμε κι εμεις διοτι αδιαφορουμε κι εχουμε γινει ερμαιο δημοσιοσχεσιτων και κομματικων εγκαθετων .Στις επομενες εκλογες θα πρεπει να τους στειλουμε σπιτια τους

      Διαγραφή
  10. Το νεο συστημα ειναι στην σωστη κατευθυνση και τα χρηματα ειναι ικανοποιητικα. Προσωπικα ως ιδιωτης παθολογος δεν θα συμβληθω, οχι γιατι τα χρηματα δεν ειναι καλα αλλα γιατι ουσιαστικα η νεα συμβαση υπαλληλοποιει πληρως τον ιδιωτη γιατρο χωρις να του αφηνει κανενα περιθωριο, νομιμο τουλαχιστον, ασκησης ιδιωτικου επαγγελματος εκτος του ωραριου που θα διαθετει στο συστημα ,εφοσον δεν μπορει να παρει χρηματα απο ασθενη που εχει στην λιστα του.Οι ασθενεις που θελουν υψηλης ποιοτητας υπηρεσιες και ενασχοληση με την περιπτωση τους εννοειται πανω των 15 λεπτων ( ο χρονος αυτος δεν επαρκει για ιστορικο, εξεταση ,ενημερωση φακελου, συνταγογραφηση φαρμακων και παραπεμπτικων -σε πραγματικες συνθηκες τουλαχιστον 40 λεπτα ειναι ενα minimum ιδιωτικο ραντεβου ) και επιθυμουν να πληρωσουν για αυτο εκτος ωραριου, και χωρις ραντεβου σε επειγοντα, θα προτιμησουν εννοειται τον ιδιωτη που μπορει νομιμα και με αποδειξη να ασχοληθει μαζι τους--επομενως χανει ο γιατρος που εχει συμβληθει ως προσωπικος αμεσως αμεσως τους ιδιωτικους ασθενεις.Επισης οι παθολογοι ιδιως ,ως εξειδικευμενοι γιατροι, καλουμαστε να διαγνωσουμε και να διαφοροδιαγνωσουμε ασθενεις με ενιοτε περιπλοκα προβληματα που δεν εμπεριεχονται στην σφαιρα της πρωτοβαθμιας φροντιδας και απαιτουν χρονο και επαναλαμβανομενη ενασχοληση.το ιδιο συμβαινει και με περιστατικα που απτονται της εκαστοτε εξειδικευσης του παθολογου πχ διαβητης.το ΗΚΓ,σπειρομετρηση ειναι στις υποχρεωσεις του προσωπικου γιατρου?Για αυτα τα περιστατικα πρεπει να μπορει ο γιατρος να αμοιφθει εκτος του ωραριου που εχει δηλωσει ,νομιμα( για οσους ασθενεις το επιθυμουν εννοειται ! Οι υπολοιποι θα παραπεμπτονται στα εξωτερικα ιατρεια παθολογικης νοσοκομειου αν χρειαζεται) ακομα και αν εχει τον ασθενη στην λιστα του γιατι δεν αφορουν πρωτοβαθμια φροντιδα! Το νεο εγχειρημα θα οδηγηθει σε αποτυχια μοιραια χωρις τους ιδιωτες γιατι στο αλλο σεναριο που θα δηλωθουν ολοι οι γιατροι του ΕΣΥ ως προσωπικοι ή δεν θα επιτελουν το εργο τους στα νοσοκομεια ή θα παρατησουν τους ασθενεις της λιστας τους στον αερα και θα περιορισθουν στην συνταγογραφηση των φαρμακων τους στοιχειωδως απο ειδικευομενους!Επισης δεν καταλαβαινω πως γιατροι αλλων ειδικοτητων ενδεχεται να μπορουν να συμμετεχουν στο εργο αυτο! Αυτο ειναι παραλογο ,παρανομο και επικινδυνο και πρεπει αυτοματα να απορριφθει απο τους ιατρικους συλλογους!!!! Αν και ειμαι σιγουρη οτι διαφοροι κυριως καρδιολόγοι,πνευμονολογοι θα βιασθουν να συμβληθουν προκειμενου να γραφουν μονο φαρμακα να παιρνουν τα χρηματα και να τους βλεπουν ολους ιδιωτικα κατα τα αλλα μαυρα με το προσχημα υπερηχων και ειδικων εξετασεων! Οπως γινεται τωρα με τις συμβασεις ΕΟΠΥΥ.
    Αυτο που πρεπει να γινει ειναι να αναθεωρηθουν καποιοι οροι της συμβασης ωστε εκτος ωραριου να μπορει οποιος ασθενης θελει να εξεταζεται νομιμα .Επισης διευκρινησεις για το ειδος των περιστατικων που δεν απτονται της ενασχολησης στα πλαισια του προσωπικου γιατρου και του οριου των επισκεψεων των ασθενων μηνιαια(με τα τωρινα δεδομενα ο οποιοδηποτε χωρις παιδεια και με την αθλια νοοτροπια του εγω σε πληρωνω θα γεμιζει το σαλονι του ιδιωτικου ιατρειου για οσες επισκεψεις θελει, ενω ασθενεις πχ ηλικιωμενοι που δυσκολευονται να κλεισουν ραντεβου θα μενουν απο εξω).Τέλος πρεπει να αναφερεται ρητα μεσα στην συμβαση οτι δεν υπαρχει κανενος ειδους υποχρεωση εφημερευσης παρα μονο αν το επιθυμει ο ιδιος ο γιατρος.Αν θελαμε εφημεριες θα ειμασταν γιατροι του ΕΣΥ.
    Νομιζω πως αν με σαφηνεια υπαρξουν αυτες οι τροποποιησεις πολλοι απο εμας θα επιλεξουμε να στηριξουμε τον νεο θεσμο και ειναι μονοδρομος αυτο για την επιτυχια του. Εκτος και αν το μονο που ενδιαφερει τους κυβερνωντες ειναι οπως οπως να στηθει ενα συστημα που δεν θα δουλευει ουσιαστικα ,οπως πολλες φορες εχει γινει στο παρελθον ,απλα για να ικανοποιηθουν μνημονιακες δεσμευσεις. Ιδιωτης Παθολόγος με μετεκπαιδευση στον διαβητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόλες τις ανοησίες που αράδιασες στο σεντόνι 12.17 στην τελευταία πρόταση έπεσες μέσα

      Διαγραφή
    2. Σχετικά με τους γιατρούς του ΕΣΥ, που αναφέρετε οτι θα βάζουν τους ειδικευόμενους να γράφουν τις συνταγές ,κάνετε το λάθος, να υπολογίζετε τους νοσοκομειακούς. Για την πρωτοβάθμια γιατροί του ΕΣΥ υπολογίζονται μόνο των Κ.Υ. και των ΤΟΜΥ.
      Για τις εξετάσεις όπως ΗΚΓ κλπ ο παθολόγος απ'οτι ξέρω δεν νομιμοποιείται να το χρεώσει στον ΕΟΠΥΥ. Εάν το χρειάζεται να το κάνει μπορεί στο πλαίσιο της ασφαλούς διάγνωσης,για δική του βοήθεια.
      Δεν λαμβάνει επίσης κανείς υπ'όψιν οτι στον αριθμό των εγγεγραμμένων πολιτών στον Π.Ι. θα είναι και υγιείς άνθρωποι που μπορεί να μην χρειασθεί να πάνε στο γιατρό ποτέ. Και κάποιοι άλλοι που έχουν διαγνωσθεί σε νοσοκομεία και παρακολουθούνται εκεί και το μόνο που μπορεί να χρειάζονται είναι η συνταγογράφηση.Αρα στο καθορισμένο ωράριο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα,θα είναι σχετικά λίγοι οι ασθενείς και υπεραρκετός ο χρόνος για να εργασθεί σωστά ο γιατρός.
      Οσο για την αμοιβή του που θα είναι με το χρόνο από τον ασθενή πάλι δεν λαμβάνει κανείς την περίπτωση οτι ο γιατρός θα αμοίβεται και από τους υγιείς που δεν θα πηγαίνουν ποτέ.

      Διαγραφή
    3. Ολες οι παρακλινικες πραξεις,οπως το ΗΚΓ , θα πρεπει να αμοιβονται χωριστα ,διοτι γινονται προς οφελος του ασθενους ,ανεξαρτητα απο την ειδικοτητα του ιατρου που το διενεργει

      Διαγραφή
  11. Η συντριβή του Πλευρασχετου ξεπερνά ακόμη και αυτήν του Ξανθοκηφηνα. Απλά η ΝΔ έχει και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να καλύπτουν τα πάντα. Ο ιατρικός κόσμος γελοιποιησε ακόμη μια προπετη πολιτική ηγεσία μέσα σε 4 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι ασχετος ,αλλα καλος εντολοδοχος υπηρετης των μνημονιων που επιβαλουν τον προσωπικο ιατρο στην Ελλαδα ,οπως ηταν και οι προηγουμενοι και θα ειναι για τα επομενα 100 χρονια και οι επομενοι .Δεν ειμαστε ανεξαρτητο κρατος αλλα φαλιρισμενο και εξαρτωμενο απο αλλους .

      Διαγραφή
  12. Προφανώς στην αριθμητική στο δημοτικό ησουν κατω από την βάση άρα δύσκολο να είσαι και ιατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. NSH ΤΩΡΑ ΔΙΝΗ 250.000 ΛΙΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή