Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται ψηφιακά μέτρα για να παταχθούν τα φακελάκια – Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για χειρουργείο

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται ψηφιακά μέτρα για να παταχθούν τα φακελάκια – Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για χειρουργείο

Τι θα αλλάξει το υπουργείο Υγείας στα χειρουργεία για να καταπολεμηθούν τα φακελάκια

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Τα ψηφιακά μέσα επιστρατεύει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καταπολεμήσει τα φακελάκια στα νοσοκομεία. Ένα φαινόμενο που ενώ πολλοί επιχείρησαν να πατάξουν στο παρελθόν, κανείς δεν τα κατάφερε.

Το υπουργείο Υγείας αναμένεται με βάση και τις τοποθετήσεις του υπουργού Θάνου Πλεύρη, εντός του Φθινοπώρου να κάνει ψηφιακά τα ραντεβού για χειρουργεία στα νοσοκομεία ώστε να αποφεύγονται οι απ’ ευθείας συναλλαγές των ασθενών με τους γιατρούς και τα φακελάκια.

Ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να ψηφιοποιήσει όλα τα ραντεβού για τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να μην παρακάμπτεται η λίστα αναμονής.

Στο πλαίσιο αυτό θα προωθήσει τα ηλεκτρονικά ραντεβού για τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Στόχος είναι σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να παταχθεί το «φακελάκι» και ο τεράστιος χρόνος αναμονής αφού δεν θα παρακάμπτεται η σειρά προτεραιότητας.

Ραντεβού χωρίς φακελάκια

Ειδικότερα με βάση το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, θα εφαρμοσθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα κλείνουν τα ραντεβού τους από ειδική πλατφόρμα, βλέποντας και τα διαθέσιμα κενά.

Πρότυπο θα αποτελέσει η πλατφόρμα των εμβολιασμών αφού ο ασθενής θα βλέπει τα διαθέσιμα χειρουργεία.

Θα μπορεί έτσι να καθορίζει ο ίδιος την ημερομηνία της επέμβασης χωρίς να μπορεί να παρέμβει κάποιος γιατρός.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι λίστες χειρουργείων είχαν δημιουργηθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας υποχρεωτικά με ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά διάφοροι γιατροί φροντίζουν με το …αζημίωτο φυσικά, να τις ξεπερνούν προκειμένου να εξυπηρετούν τους δικούς τους ασθενείς.

Επικαλούνται κατά τη γνωστή τακτική, επείγουσες ανάγκες των ασθενών ώστε να τους προωθούν με διαδικασίες εξπρές στα χειρουργεία, εισπράττοντας βέβαια το γνωστό φακελάκι.

Το σύνηθες επιχείρημα είναι ότι ο ασθενής παρουσίασε αιφνιδίως επιδείνωση και έπρεπε να μπει στο χειρουργείο. Μάλιστα δίνονται και σχετικές οδηγίες στους ασθενείς, ώστε εάν ερωτηθούν να γνωρίζουν τι πρέπει να απαντούν. Έτσι όμως καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός των παραβάσεων από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

7 σχόλια:

  1. Άσχετοι, ανίκανοι και αρχιπαπατζηδες! Δηλαδή και το θα εμποδίσει ρε κουφιοκεφαλακηδες κάποιον να προωθήσει ένα χειρουργείο ως επείγον? Θα.....καταργήσετε τα επείγοντα? Η ......δεν υπάρχουν επείγοντα?Η θα .....ελέγχει ο Πιερακακης με κάναν αλγόριθμο πιο χαζό και από το υπουργικο σας συμβούλιο τι είναι επείγον? Μα πόσο ηλίθιοι πια? Αλλά βρήκαν την μανιέρα.....ψηφοποιω τα πάντα κά το παρουσιάζω ως λύση δια πάσαν νόσο και πάσαν λαλακιαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσεχώς και ψηφιακά αγγούρια / 🍅🍅🍅🍅🍅 για μια ωραία σαλάτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου ......θριαμβευσαν με τον ΠΙ ηρθε η ωρα για φαεινες ιδεες με τα φακελακια! Θυμαστε τις...... ψηφιακες συνταξεις του Πιερακακη που με.....ενα κλικ θα εβγαιναν? Εσπασε καθε ρεκορ η αναμονη! Η προπαγανδα ομως οργιαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουλαχιστον γελαμε καλοκαιριατικα με τον απιστευτο κομισαριο μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αριστεια στην ανοησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατασυκοφαντηση των ιατρών και λύσεις από τα lidl , καφριλα σε όλο της το μεγαλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ λέω να το αναθέσουν στην ΕΥΠ! Όλη μέρα με τον.....Ανδρουλάκη θα ασχολείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή