Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Τεράστια δωρεά του ομογενούς Αθ.Στεφανόπουλου στο Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

Συντάκτης: Virus

Τονωτική ένεση για το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» θα αποτελέσει η μεγάλη δωρεά του ομογενούς επιχειρηματία Αθανάσιου Στεφανόπουλου. Η υγειονομική δομή θα αποκτήσει νέο κτίριο και υπερσύγχρονο εξοπλισμό χάρη στους προσφερόμενους πόρους του ευεργέτη που ανέρχονται στα 3,5 εκ ευρώ.

Για την γενναιοδωρία του αλλά και την φιλανθρωπική του δράση έχει ξεχωρίσει ο Tom Stefanopoulos και στο παρελθόν σώζοντας, ανακαινίζοντας και παραδίδοντας το σπίτι του ποιητή Κωστή Παλαμά στην κοινότητα της αχαϊκής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης tempo24.news.Σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης της Stamoules Produce Company (SPC), η οποία πρωτοπορεί στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών εδώ και 88 χρόνια στις ΗΠΑ και διαθέτει σχεδόν 2.000 εργαζόμενους, θα προχωρήσει σε αυτή την γενναιόδωρη κίνηση μέσω του Ιδρύματος που έχει συστήσει για την εξασφάλιση υπερσύγχρονου εξοπλισμού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ στο νοσοκομείο.

Ο δωρητής που αγαπά και τιμά τον τόπο καταγωγής του, με τα χρήματα αυτά επιθυμεί μεταξύ άλλων να διασφαλίσει για την νοσοκομειακή μονάδα τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση ενός πλήρους συστήματος τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET-CT) και G-CAMERA SPECT-CT (με όλα τα παρελκόμενα). Έως τώρα PET/CT, που αποτελεί ένα από τα ακριβότερα μηχανήματα στο χώρο της υγείας, δεν υπήρχε στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Η τοποθέτησή του και η λειτουργία του θα διευκολύνουν τους ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι μέχρι σήμερα είτε ανέμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα είτε αναγκάζονταν να μεταβούν στην Αθήνα για την συγκεκριμένη εξέταση.

Το δε νέο κτίριο θα έχει έκταση 414,00 τ.μ. Με την δωρεά θα καλυφθούν σχεδόν όλες οι αναγκαίες μελέτες και άδειες, οι απαιτούμενες οικοδομικές και Η/Μ εργασίες και εγκαταστάσεις, καθώς και η σύνδεση αυτού με το κτίριο “ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, ΜΕΘ-ΤΕΠ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ”. Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία εργαστηρίου, ο απαραίτητος εργαστηριακός εξοπλισμός, ενώ σχεδιάζεται η προμήθεια όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για το εργαστήριο Hot Lab του τμήματος PET–CT. Ακόμη, με τους πόρους αυτούς θα αγοραστεί σύστημα Διαχείρισης και Αποθήκευσης Ιατρικών Εικόνων PACS Ultima. Συνεπώς, το συνολικό κόστος της δωρεάς εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3.561.500,00 ευρώ και θα παραδοθεί στο ΓΝΠ σε πλήρη λειτουργική κατάσταση.

Ήδη η δωρεά του Πατρινού ευεργέτη, έγινε δεκτή κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας». Πλέον αναμένεται η έγκριση από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες κατασκευής του κτιρίου και της τοποθέτησης σε αυτό του υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού.

2 σχόλια: