Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

CDC: «Ανατροπή» στις οδηγίες για την καραντίνα

Νέες οδηγίες CDC για την καραντίνα στους εμβολιασμένους

Νέες οδηγίες στους εμβολιασμένους για τον κορονοϊό έδωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), «ανατροπή» με την καραντίνα.

Έτσι, πλέον οι Αμερικανοί δεν είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα εάν έρθουν σε στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο.

Επιπλέον, δεν συνισταται σε άτομα με έκθεση στον ιό να απομονώνονται εάν έχουν κάνει όλες τις προβλεπόμενες δόσεις του εμβολίου.

Αντίθετα, επιμένουν στη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους και προτείνουν οι πολίτες να κάνουν τεστ μετά από πέντε ημέρες.

Αυτές οι αλλαγές αυτές οφείλονται στο ότι το 95% των Αμερικανών 16 ετών και άνω έχουν αποκτήσει κάποιο επίπεδο ανοσίας, είτε από εμβόλιο είτε από μόλυνση, δήλωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας.

«Είμαστε σε πιο ισχυρή θέση ως έθνος, με περισσότερα εργαλεία (εμβολιασμό, ενισχυτικά και θεραπείες) για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας από σοβαρές ασθένειες από την COVID-19», δήλωσε η Δρ Γκρέτα Μασέτι σε ανακοίνωση των CDC.

«Έχουμε καλύτερη κατανόηση του τρόπου προστασίας των ανθρώπων από την έκθεση στον ιό, όπως η χρήση μάσκες υψηλής ποιότητας, τα τεστ και ο βελτιωμένος αερισμός. Η καθοδήγηση αυτή αναγνωρίζει ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά μας βοηθά να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η COVID-19 δεν διαταράσσει πλέον σοβαρά την καθημερινότητά μας».

Οι συστάσεις του CDC ισχύουν για όλους στις ΗΠΑ, αλλά οι αλλαγές θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα σχολεία, τα οποία ξαναρχίζουν τα μαθήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός επισημαίνει ότι η κίνηση αυτή εξορθολογίζει τις μέχρι τώρα οδηγίες για την COVID-19, καθώς ως σήμερα, ένα άτομο που διαπιστώνει ότι εκτέθηκε στον ιό έμπαινε σε σε καραντίνα για τουλάχιστον πέντε ημέρες εάν δεν είχε λάβει τουλάχιστον δύο αναμνηστικές δόσεις για άτομα άνω των 50 ετών και τουλάχιστον μία αναμνηστική για νεότερους ενήλικες.

Είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή στις κατευθυντήριες γραμμές για τον κορονοϊό που έγινε από τον κορυφαίο φορέα της χώρας για την πανδημία από τότε που ήρε τις οδηγίες για χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου