Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Kορoνοϊός: Η κυβέρνηση βάζει τέλος στην πανδημία – Τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες

Kορoνοϊός: Η κυβέρνηση βάζει τέλος στην πανδημία – Τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες

Η πανδημία του κορονοϊού τελειώνει μαζί με τα απαγορευτικά μέτρα

HR

Τέλος στην πανδημία φαίνεται ότι θέλει να βάλει η κυβέρνηση. Για να λειτουργήσει το κράτος και η οικονομία εξαφανίζει κάθε μέτρο για την πανδημία, όπως είναι:

τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης,

το lockdown,

ο διαχωρισμός στην εστίαση για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών χωρίς μάσκα στα σχολεία

περιορισμούς στη χωρητικότητα.

Έξαλλου όπως έχει γνωστοποιήσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν υπάρχει πρόθεση για επιβολή μέτρων περιορισμού τον χειμώνα:

«Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε κατάστασης περιορισμού δραστηριοτήτων». “Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως ένα μέτρο που πιθανότατα θα παραμείνει, όμως ακόμα εξετάζεται είναι η χρήση της μάσκας. Σε ποιους χώρους δηλαδή θα πρέπει υποχρεωτικά να φοράμε μάσκα και πού θα υπάρχει απλά σύσταση.

Το μέτρο για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, που προσέρχονται στην εργασία τους με αρνητικό rapid test αναμένεται και αυτό να καταργηθεί πράγμα το οποίο όμως θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ο κορoνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης

Μιλώντας στον Σκάι, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εκτίμησε πώς ο κορονοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης αυτό φαίνεται διεθνώς”, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός.

Υπό το πρίσμα αυτό η αναπληρώτρια υπουργός εκτίμησε πως δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού.

Κράτησε πάντως μία επιφύλαξη, λέγοντας ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορoνοϊός “μάς έβγαλε πολλές φορές ψεύτες”.

Ενδεικτική, η σημερινή δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη, ο οποίος ανέφερε «έχουμε πλέον σχέση με τον ιό μη θανατηφόρα». Έτσι, η επόμενη φάση έχει ήδη έρθει με ανοιχτά τα πάντα και για όλους, ενώ μπαίνοντας στον χειμώνα δεν αναμένεται να υπάρχει διαχωρισμός στην εστίαση για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, για υποχρεωτική μάσκα στους κλειστούς χώρους -πλην λίγων εξαιρέσων όπως στα νοσοκομεία- ή για περιορισμούς στη χωρητικότητα.

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Επρεπε να καταληξεις στο νοσοκομειο , κανα δυο εβδομαδες, οπως εγω , με πολλαπλες εστιες πνευμονιας απο κορωνοιο . Τοτε , θα καταλαβαινες για ποια πανδημια μιλαμε . Αλλα τοτε , δεν κυκλφορουσε η ομικρον ... Κι εγω τετοιες εξυπναδες ελεγα και ειχα επιλεξει να μην εμβολιαστω , γιατι θεωρουσα οτι ειμαι σε ανωτερο επιπεδο ανοσιας . Καταλαβα ομως τελικα , οτι ημουν σε ανωτερο επιπεδο , ανοησιας . Δυστυχως , ο ανθρωπος πρεπει να παθει για να μαθει . Ας ειναι παντα γεροι και καλα στην υγεια τους , οι γιατροι του Ερυθρου που με επανεφεραν .

      Διαγραφή
    2. καλησπερα κυριε .ειμαι ιατρος πληρως εμβολιασμενος,εχω νοσησει κ χαριτολογωντας εγραψα ενα σχολιο ,λογω του γεγονοτος οτι ενω ο κορονοιος θεριζει ολο το καλοκαιρι,ηταν ολα ελευθερα κ ο περισσοτερος κοσμος δεν τηρει ουτε τα τυπικα μετρα.δε σας εθιξα κ δε σας ευχηθηκα να νοσηλευτειτε στο νοσοκομειο.κ ειμαι καθημερινα αντιμετωπος με τον κινδυνο κ αντιμετωπιζω με την ιδια σοβαροτητα ολα μου τα περιστατικα με κορονοιο.ευχομαι υγεια κ καλη καρδια

      Διαγραφή
    3. Συγγνώμη , ανακαλώ .

      Διαγραφή