Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Πλεύρης: Έρχονται νέα δωρεάν πακέτα παροχών στον ΕΟΠΥΥ για όσους εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό – Χωρίς περιορισμό οι επισκέψεις

Πλεύρης: Έρχονται νέα δωρεάν πακέτα παροχών στον ΕΟΠΥΥ για όσους εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό – Χωρίς περιορισμό οι επισκέψεις

Τι δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης για τους πολίτες που θα εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό

HR

Νέα πακέτα με δωρεάν παροχές αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο για όσους πολίτες εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον Ant1 αναφέρθηκε εκτενώς στον προσωπικό γιατρό τον οποίο θα πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες καθώς άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής από σήμερα αλλά για τη μισή Ελλάδα αφού εξαιρείται η Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Ο κ.Πλεύρης μίλησε για νέα κίνητρα που θα ανακοινωθούν από το Φθινόπωρο. Όπως είπε: «Θα υπάρξουν και πακέτα κινήτρων τα οποία θα ανακοινωθούν από Σεπτέμβριο επιπλέον δωρεάν παροχών από τον ΕΟΠΥΥ για όσους εγγραφούν».

Προσωπικός γιατρός χωρίς περιορισμό στις επισκέψεις

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται όποτε θέλουν τον προσωπικό τους γιατρό, αφού δεν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των επισκέψεων.

«Μπορούν να αλλάξουν γιατρό μέσα στο έτος κανονικά, δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση σε όλο το σχέδιο προσωπικού γιατρού, δηλαδή είναι τελείως δωρεάν η παροχή, δεν υπάρχει περιορισμός επισκέψεων, για τους δε γιατρούς που μιλάμε για εισοδήματα από 60 έως 70 χιλιάδες ευρώ ετησίως μεγάλα ποσά, το μάξιμουμ της απασχόλησης είναι 7 ώρες την ημέρα, σε όσους δηλαδή επιλέξουν να εγγράψουν 2 χιλιάδες ασθενείς, άρα τους δίνουμε τη δυνατότητα να έχουν και ιδιωτικό έργο και με 7 ώρες να κερδίσουν πολύ σημαντικά ποσά» ανάφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

16 σχόλια:

  1. Πλήρης ήττα... Δωράκια και καθρεφτάκια για ιθαγενείς.... ΠΟΥ και ανόητοι εντολοδόχοι του, πάρτε και βάλτε το αποτυχημένο αγγλοσαξωνικό μοντέλο εκεί που ξέρετε... Αρκετά με την απαξίωση.... ο ιατρικός κόσμος δεν σας βλέπει πια... δεν υπάρχετε... Απασφαλίσατε τον κόσμο και ήδη δρέφετε τους καρπούς των κόπων σας.... Άνεμους σπείρατε θύελες θερίζετε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ καλά τα χρήματα. 70000 το χρόνο, εάν είναι αλήθεια, πολλοί λίγοι γιατροί μπορούν να τα βγάλουν. Πιστεύω ότι όλοι θα σπεύσουν. Ακόμα και οι οικογενειακοί γιατροί θα θελήσουν να γίνουν προσωπικοί διότι νομίζω ότι αυτοί παιρνουν 2000 τομήνα δηλ 24000 το χρόνο. Τεράστια διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ3 Αυγούστου 2022 στις 11:44 μ.μ.

      ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ;;
      ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ;;
      ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;
      ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.
      ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ - ΙΣΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ 2 ΕΩΣ 3 ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ - ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

      Διαγραφή
    2. 1.56 είσαι......αμεα? Αυτά τα έγραψες στις 02/08? Αφού ξέρουμε ότι ελάχιστοι ενδιαφερθηκαν και γνωρίζω; Ν ότι ως τις 31/07 έπρεπε να δηλώσουν! Αντε στο υπυγ για χαρτζιλίκι χαχα.....

      Διαγραφή
  3. Εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρατηρείστε την συνωμοσία της σιωπής στα καλοταισμένα ΜΜΕ! Ενώ δεν υπάρχουν προσωπικοί ιατροί σε όλη την χώρα το αποσιωπούν και συνεχίζουν να δίνουν οδηγίες εγγραφής σαν να μην τρέχει τίποτα......! Καταλάβατε τώρα πως οι πανωλεθρίες βαφτίζονται ......θρίαμβοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεσσαλονικη και Σερρες δεν μπορεις να κλεισεις ραντεβου και ειμαι βεβαιος οτι παντου η εικονα ειναι η ιδια. Το κρυβουν ομως και συνεχιζουν να προπαγανδιζουν σαν να πηγαινουν ολα καλα. Ζουμε στην χωρα που παρακολουθουνται αρχηγοι κομματων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπη πια ,τοσα ψεματα μαζεμενα .ΟΣυριζα ερχεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βάλε και ενα κλόου μπάκ στό 60% + χρυσόστομε να το φχαριστηθούμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από εχθές έχουμε και σας διαφημίζουμε στα ιατρεία
    μας κε Υπουργέ . Τέτοιο σχεδιασμό είχαμε να δούμε από το 2018!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Υπουργος ζει στον κοσμο του .συγχαρητηρια αποτυχατε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχει δικιο ο υπουργος .Θα βαλουν καποιοι μια γραμματεα να γραφει φαρμακα και θα τους εξυπηρετει ολους .Δεν χρειαζεται γιατρο ο ελληνας ,μονο καποιον να του γραφει φαρμακα .Το πολυ πολυ απαξ εβδομαδιαιως εξεταση των 15 λεπτων αυστηρα και ο,τι γινει .Αυτη την ιατρικη θελουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το νεο συστημα ειναι στην σωστη κατευθυνση και τα χρηματα ειναι ικανοποιητικα. Προσωπικα ως ιδιωτης παθολογος δεν θα συμβληθω, οχι γιατι τα χρηματα δεν ειναι καλα αλλα γιατι ουσιαστικα η νεα συμβαση υπαλληλοποιει πληρως τον ιδιωτη γιατρο χωρις να του αφηνει κανενα περιθωριο, νομιμο τουλαχιστον, ασκησης ιδιωτικου επαγγελματος εκτος του ωραριου που θα διαθετει στο συστημα ,εφοσον δεν μπορει να παρει χρηματα απο ασθενη που εχει στην λιστα του.Οι ασθενεις που θελουν υψηλης ποιοτητας υπηρεσιες και ενασχοληση με την περιπτωση τους εννοειται πανω των 15 λεπτων ( ο χρονος αυτος δεν επαρκει για ιστορικο, εξεταση ,ενημερωση φακελου, συνταγογραφηση φαρμακων και παραπεμπτικων -σε πραγματικες συνθηκες τουλαχιστον 40 λεπτα ειναι ενα minimum ιδιωτικο ραντεβου ) και επιθυμουν να πληρωσουν για αυτο εκτος ωραριου, και χωρις ραντεβου σε επειγοντα, θα προτιμησουν εννοειται τον ιδιωτη που μπορει νομιμα και με αποδειξη να ασχοληθει μαζι τους--επομενως χανει ο γιατρος που εχει συμβληθει ως προσωπικος αμεσως αμεσως τους ιδιωτικους ασθενεις.Επισης οι παθολογοι ιδιως ,ως εξειδικευμενοι γιατροι, καλουμαστε να διαγνωσουμε και να διαφοροδιαγνωσουμε ασθενεις με ενιοτε περιπλοκα προβληματα που δεν εμπεριεχονται στην σφαιρα της πρωτοβαθμιας φροντιδας και απαιτουν χρονο και επαναλαμβανομενη ενασχοληση.το ιδιο συμβαινει και με περιστατικα που απτονται της εκαστοτε εξειδικευσης του παθολογου πχ διαβητης.το ΗΚΓ,σπειρομετρηση ειναι στις υποχρεωσεις του προσωπικου γιατρου?Για αυτα τα περιστατικα πρεπει να μπορει ο γιατρος να αμοιφθει εκτος του ωραριου που εχει δηλωσει ,νομιμα( για οσους ασθενεις το επιθυμουν εννοειται ! Οι υπολοιποι θα παραπεμπτονται στα εξωτερικα ιατρεια παθολογικης νοσοκομειου αν χρειαζεται) ακομα και αν εχει τον ασθενη στην λιστα του γιατι δεν αφορουν πρωτοβαθμια φροντιδα! Το νεο εγχειρημα θα οδηγηθει σε αποτυχια μοιραια χωρις τους ιδιωτες γιατι στο αλλο σεναριο που θα δηλωθουν ολοι οι γιατροι του ΕΣΥ ως προσωπικοι ή δεν θα επιτελουν το εργο τους στα νοσοκομεια ή θα παρατησουν τους ασθενεις της λιστας τους στον αερα και θα περιορισθουν στην συνταγογραφηση των φαρμακων τους στοιχειωδως απο ειδικευομενους!Επισης δεν καταλαβαινω πως γιατροι αλλων ειδικοτητων ενδεχεται να μπορουν να συμμετεχουν στο εργο αυτο! Αυτο ειναι παραλογο ,παρανομο και επικινδυνο και πρεπει αυτοματα να απορριφθει απο τους ιατρικους συλλογους!!!! Αν και ειμαι σιγουρη οτι διαφοροι κυριως καρδιολόγοι,πνευμονολογοι θα βιασθουν να συμβληθουν προκειμενου να γραφουν μονο φαρμακα να παιρνουν τα χρηματα και να τους βλεπουν ολους ιδιωτικα κατα τα αλλα μαυρα με το προσχημα υπερηχων και ειδικων εξετασεων! Οπως γινεται τωρα με τις συμβασεις ΕΟΠΥΥ.
    Αυτο που πρεπει να γινει ειναι να αναθεωρηθουν καποιοι οροι της συμβασης ωστε εκτος ωραριου να μπορει οποιος ασθενης θελει να εξεταζεται νομιμα .Επισης διευκρινησεις για το ειδος των περιστατικων που δεν απτονται της ενασχολησης στα πλαισια του προσωπικου γιατρου και του οριου των επισκεψεων των ασθενων μηνιαια(με τα τωρινα δεδομενα ο οποιοδηποτε χωρις παιδεια και με την αθλια νοοτροπια του εγω σε πληρωνω θα γεμιζει το σαλονι του ιδιωτικου ιατρειου για οσες επισκεψεις θελει, ενω ασθενεις πχ ηλικιωμενοι που δυσκολευονται να κλεισουν ραντεβου θα μενουν απο εξω).Τέλος πρεπει να αναφερεται ρητα μεσα στην συμβαση οτι δεν υπαρχει κανενος ειδους υποχρεωση εφημερευσης παρα μονο αν το επιθυμει ο ιδιος ο γιατρος.Αν θελαμε εφημεριες θα ειμασταν γιατροι του ΕΣΥ.
    Νομιζω πως αν με σαφηνεια υπαρξουν αυτες οι τροποποιησεις πολλοι απο εμας θα επιλεξουμε να στηριξουμε τον νεο θεσμο και ειναι μονοδρομος αυτο για την επιτυχια του. Εκτος και αν το μονο που ενδιαφερει τους κυβερνωντες ειναι οπως οπως να στηθει ενα συστημα που δεν θα δουλευει ουσιαστικα ,οπως πολλες φορες εχει γινει στο παρελθον ,απλα για να ικανοποιηθουν μνημονιακες δεσμευσεις. Ιδιωτης Παθολόγος με μετεκπαιδευση στον διαβητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα με 2 κατοστάρικα παραπάνω από τον ΣΎΡΙΖΑ δεν ασχολούμαστε τρέξε εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσύ να δεις Θάνο .....πακέτο που σε περιμένει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή