Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Συντονιστικό Όργανο : Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Υγείας στις 16/09/2022 στις 11:00 π.μ.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949

Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

Αθήνα, 31/08/2022

Δελτίο Τύπου

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 16/09/2022 και ώρα 11:00 ενάντια στο ληστρικό claw back και τη διάλυση της Π.Φ.Υ.

Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ολομέλειας του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ., των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Προέδρου του Π.Ι.Σ. αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 16/09/2022 στις 11:00 π.μ., ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών από τις 10:00 -14:00.

Οι παρευρισκόμενοι Πρόεδροι του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ομόφωνα έδωσαν την πλήρη στήριξή τους στις επόμενες ενέργειες του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ.

Ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές που είναι δύσκολο και κοστοβόρο να κατέβουν οι συνάδελφοι στην Αθήνα, προτάθηκε να υπάρξει αντίστοιχη κίνηση διαμαρτυρίας έξω από τον τοπικό ΕΟΠΥΥ σε οδηγίες που θα δοθούν από τον κατά τόπους Ιατρικό Σύλλογο.

Η κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ληστρικά μέτρα του rebate και του claw back που έχουν στην πλάτη τους ως χρέη τα τελευταία 10 χρόνια τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί και τα οποία έχουν φτάσει τους γιατρούς στην εξαθλίωση.

Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι!

Τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί πληρώνονται το 30%-40% των δεδουλευμένων τους, το οποίο προφανώς και δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των εξόδων τους, ιδιαίτερα μετά και τις εξωφρενικές ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι γιατροί της Π.Φ.Υ. στήριξαν εν μέσω πανδημίας την Δημόσια Υγεία με αυταπάρνηση και θυσίες που έφτασαν μέχρι και στην απώλεια συναδέλφων.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να πει ένα ευχαριστώ και να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του!

Αν σήμερα δεν κατεβούμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε αυτά που μας αρπάζονται, αύριο θα έχουμε χρεοκοπήσει!

Ζητούμε από τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να δώσουν τη στήριξή τους στον αγώνα μας για τα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε όλους τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς να είναι παρόντες στις 16 του Σεπτέμβρη έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11:00 π.μ.!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ    Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ
Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ             Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

22 σχόλια:

  1. Όλοι εμείς που φοράμε το κίτρινο άστρο του εργαστηριακού ψηφίζουμε οχι στα κόμματα του κλόου μπακ.ζηταμε σεισάχθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την αυτοπαραπομπή που αφαιρούν τόσα δεν αναφέρεται πουθενά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ κ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΝ ΕΙΔΕΙ ** ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ**........ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ ΤΖΑΜΠΑ κ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ κ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΧΡΟΝΟΣ .......ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ κ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !!!!! ΠΟΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΙΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΑΩ ΚΙ ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προμελετημένο .....Προφανώς κανείς δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την παρωδία ,απλώς θα έχετε μετά πάτημα ότι δεν υπάρχει συμμετοχή σε κινητοποιήσεις οπότε παρά τις προσπάθειές σας τίποτα δεν γίνεται .Θα το έχετε καραμέλα για χρόνια πάλι, χωρίς να ομολογείτε οτι προβαίνετε σε αλλεπάληλες στημένες γελοιότητες που κανένας νοήμων δεν επικροτεί .Απεργία διαρκείας οφείλετε να προκηρύξετε αλλά αυτά θέλουν κότσια και όχι δουλοπρέπεια .Προσπαθείστε να πέσετε ακόμα χαμηλότερα μπορείτε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι λάθος να πετροβολούν κάποιοι ... από τον καναπέ !! Φυσικά και εάν δεν υπάρχει συμμετοχή στην κινητοποίηση, θα πληρώνουμε αιωνίως clawback μέχρι τελευταίας σταγόνας. Εγώ προσωπικά θα κινητοποιήσω πολύ κόσμο ! Ατομικές συμβάσεις έχουμε... όποιος θέλει καταγγέλει ελευθέρως τη σύμβαση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είμαστε και πολλοί για να δημιουργήσουμε πρόβλημα ! Έξω απο το υπουργείο υγείας !
    Απλά θα τους κάνουμε να γελάσουν !
    Αλήθεια !! Στάση εργασίας ; Ποιός το σκέφτηκε άραγε ;
    Αληθείς πιστεύετε ότι αυτή είναι η λύση για το claw back;
    Συνάδελφοι ! Επτωχεύσαμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τετράωρη στάση εργασίας !
    Έξω απο το Υπουργείο και clawback τέλος !
    Αλήθεια τώρα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφήστε τις π@ρδές συνάδελφοι. Εάν βρεθούν >500 άτομα θα υπάρχει προβολή. Εάν δεν σας αρέσει, καταγγείλτε τις συμβάσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα καταγγέλαμε συμβάσεις αν δεν είχαμε βεβαιωμένο χρέος - λόγω παλαιών clawback!

      Διαγραφή
    2. Εχει δικαιο ο συναδελφος.
      Ας μην ειχα βεβαιωμενες οφειλες προηγουμενων ετων και θα σας ελεγα τι θα εκανα με το Εοπυυ.

      Διαγραφή
  12. Όλα από το καναπέ πάλι ! Και μετά σου φταίνει οι συνδικαλιστές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν είναι έτσι οι συνδικαλιστές ! Τους παρακαλούμε να κάτσουν στον καναπέ !
    Να μην παίζουν με τα νεύρα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε απεργίες δεν μας αρέσει να συμμετέχουμε, χάνουμε χρήματα... σε επίσχεση εργασίας, δεχόμαστε χαρτάκια από την πίσω πόρτα... τη θυσία θα τη κάνει ο γείτονας, σε συσκέψεις δε συμμετέχουμε, ενημερωνόμαστε από το fb όπου καθυβρίζουμε τους συνδικαλιστές. Δεν κουνάμε το δακτυλάκι μας. Καταψηφίζω τους συνδικαλιστές. Μέχρι... εκεί ! Η απέραντη υποκρισία !!! Για αυτό και χάνουμε κατά κράτος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο νόμος Κατρούγκαλος έφερε χιλιάδες κόσμο στον δρόμο για τον ΕΦΚΑ. Εκείνο τι ήταν... γελοιότητα ή αποτυχία ! Έτσι κερδίζονται οι μάχες... στους δρόμους. Ένας αριστερός μικροβιολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για εμάς τους αστούς, αυτό είναι απλά ακροβατική... υπέρβαση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλες οι μάχες δίνονται στο πεζοδρόμιο του fb !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο κλάδος είναι για κλάματα όσοι τον πονάνε για γέλια όσοι τον πολεμάνε. Κάντε μια ανάγνωση των ανωνύμων αναρτήσεων και μπορεί να καταλάβετε το αυτοκτονικό σας προφίλ, Κάθε αγώνας ξεκινάει με την συσπείρωση και την ενιαία προ τα έξω έκφραση αλλά και με το θάρρος της γνώμης .των ανθρώπων. Το κρύψιμο πίσω από την ανωνυμία μόνο σαν προβοκατόρικη ενέργεια μπορεί να εκληφθεί. Χρειάζεται γενναιότητά και όχι γελοιότητα Επωνύμως συνταξιούχος βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κινητοποιήσεις για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα,ιλα αυτά έχουν δοκιμαστεί και απέτυχαν παταγωδώς , το μόνο που δεν τολμάμε να δικίμάσουμε ειναι η επ αόριστον αναστιλή εκτέσης των παραμεμπτικών, ακόμα και εάν ενα καλό ποσοστό συναδέλφων δεν συμπορευτεί και πάλι θα γίνει πάταγος. Ας το τολμήσουμε δέν έχουμε να χάσουμε και τίποτα.Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.
    ΥΓ.Θα συμφωνήσω με τον κ. Αναγνώστου για τις ανώνυμες αναφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή