Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: 500 τα κενά σε γιατρούς στην Αττική – Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις επικουρικών γιατρών

Γιάννα Σουλάκη - IΑΤROPEDIA

Τις επόμενες εβδομάδες θα μπουν κι άλλοι γιατροί στο σύστημα του προσωπικού γιατρού ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ τα αντικίνητρα για τους πολίτες που δεν θα ενταχθούν στο σύστημα, όπως είπε, δεν θα εφαρμοστούν σε περιπτώσεις περιοχών, στις οποίες δεν υπάρχει επάρκεια γιατρών.

Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 - Το Χαμόγελο του Παιδιού

«Τα κίνητρα θα εφαρμοστούν με τα μπόνους που έχουμε, ενώ τα αντικίνητρα της αυξημένης συμμέτοχης θα εφαρμοστούν μόνο όπου υπάρχει πλήρης επάρκεια γιατρών» σημείωσε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σημειώνεται ότι το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό τίθεται σε λειτουργία από 1ης Οκτωβρίου.

«Προσεγγίζουμε τα 3,5 εκατ. πολίτες εγγεγραμμένους στον προσωπικό γιατρό, ενώ είναι 3.300 οι γιατροί. Υπάρχει συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, έχει φτάσει τα 30%. 4.000 ιδιώτες γιατροί μπορούν να μπουν στο σύστημα, έχουν μπει 1.200 γιατροί» τόνισε.

«Την εβδομάδα που μας έρχεται πάμε στη δεύτερη φάση και ανοίγουμε τις ειδικότητες. Παθολογικές ειδικότητες, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι έχουν δυνατότητα να μπουν κι αυτοί στον προσωπικό γιατρό» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι ακόμα υπάρχει δυσκολία να βρεις γιατρό στην Αθήνα, καθώς υπάρχουν ακόμα 500.000 κενές θέσεις, ενώ υπάρχουν κενές θέσεις και σε μερικά σημεία νησιών. «Δεν υπάρχει θέμα να εφαρμοστούν κυρώσεις σε αυτές τις περιοχές» ξεκαθάρισε. «Γιατροί θα μπαίνουν συνεχώς στο σύστημα, δεν θα εφαρμοστεί η αύξηση της συμμετοχής μέχρι να υπάρχει επάρκεια γιατρών σε όλα τα σημεία» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Πρόστιμα

Ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε και την κατάργηση του προστίμου της ΑΑΔΕ για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχουν.

«Κοιτάμε συνολικά το θέμα των προστίμων… Σίγουρα για όσους έχουν εμβολιαστεί θα διαγράφουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα ήταν ένας θεσμός που πέτυχε, και δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχει, θα δούμε το θέμα των προστίμων συνολικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Επικουρικοί γιατροί

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε επίσης ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των επικουρικών γιατρών, ενώ θα έχουν και αυξημένη μοριοδότηση ώστε να διεκδικήσουν μόνιμες θέσεις.

4 σχόλια:

 1. μια απορια σαν απλος ελληνας ιατρος και πολιτης:ποιο το νοημα να γραφεται ο κοσμος (απο τα φαρμακεια)σε ιατρους που ουτε τους γνωριζει αλλα και ουτε προκειται να τους εξυπηρετησουν ποτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλα αυτά στο .....metaverse βέβαια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα 500 γιατροί και όλα καλά αχαχαχΧΧαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ογκολόγος......ΠΙ??? Ρε .....πάρε καλά? Πρώτον γιατί θα αφήσει την ειδικότητα του? Δεύτερον αν την ασκεί παράλληλα με το να είναι ΠΙ δεν τίθεται θέμα κατευθυνόμενης ζήτησης?

  ΑπάντησηΔιαγραφή