Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: Προσεγγίζουμε τα 3,5 εκατ. εγγεγραμμένους πολίτες

«Υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις στην Αθήνα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας - Τι είπε για τα πρόστιμα στους ανεμβολάιστους άνω των 60 ετών

Περισσοτεροι γιατροί θα μπουν στο σύστημα του προσωπικού γιατρού τις επόμενες μέρες, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Protothema.gr

«Τα κίνητρα θα εφαρμοστούν με τα μπόνους που έχουμε, ενώ τα αντικίνητρα της αυξημένης συμμέτοχης θα εφαρμοστούν μόνο όπου υπάρχει πλήρης επάρκεια γιατρών» σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Σημειώνεται ότι το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό τίθεται σε λειτουργία από 1ης Οκτωβρίου.

«Προσεγγίζουμε τα 3,5 εκατ. πολίτες εγγεγραμμένους στον προσωπικό γιατρό, ενώ είναι 3.300 οι γιατροί. Υπάρχει συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, έχει φτάσει τα 30%. 4.000 ιδιώτες γιατροί μπορούν να μπουν στο σύστημα, έχουν μπει 1.200 γιατροί» τόνισε.

«Την εβδομάδα που μας έρχεται πάμε στη δεύτερη φάση και ανοίγουμε τις ειδικότητες. Παθολογικές ειδικότητες, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι έχουν δυνατότητα να μπουν κι αυτοί στον προσωπικό γιατρό» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι ακόμα υπάρχει δυσκολία να βρεις γιατρό στην Αθήνα, καθώς υπάρχουν ακόμα 500 κενές θέσεις, ενώ υπάρχουν κενές θέσεις και σε μερικά σημεία νησιών. «Δεν υπάρχει θέμα να εφαρμοστούν κυρώσεις σε αυτές τις περιοχές» ξεκαθάρισε. «Γιατροί θα μπαίνουν συνεχώς στο σύστημα, δεν θα εφαρμοστεί η αύξηση της συμμετοχής μέχρι να υπάρχει επάρκεια γιατρών σε όλα τα σημεία» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Πρόστιμα

Ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε και την κατάργηση του προστίμου της ΑΑΔΕ για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχουν.

«Κοιτάμε συνολικά το θέμα των προστίμων… Σίγουρα για όσους έχουν εμβολιαστεί θα διαγράφουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα ήταν ένας θεσμός που πέτυχε, και δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχει, θα δούμε το θέμα των προστίμων συνολικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Επικουρικοί γιατροί

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε επίσης ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των επικουρικών γιατρών, ενώ θα έχουν και αυξημένη μοριοδότηση ώστε να διεκδικήσουν μόνιμες θέσεις.

5 σχόλια:

  1. Ενώ εκτός Αθήνας. .....πετάει η ομάδα! Α ρε στοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χτυπησατε οροφή μπετοβλακα και αυτούς ακόμη δεν μπορείτε να εξυπηρετήσετε διότι οι 2200 ιατροί των δημόσιων δομών δεν μπορούν να αφιερώσουν επτά ώρες την ημέρα ενώ ταυτόχρονα εφημερεύουν σε. ΚΥ/νοσοκομεία,περιοδεύουν σε χωριά, κάνουν την δουλειά του είδη κλπ!Ποιος Καρδιολόγος θα αφήσει το ιατρείο του για να του κάνετε δύο χρόνια σύμβαση ρε διάνοιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, ρε Πλεύρη... Δεν ήξερες... δεν ρώταγες...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύγε κ.Υπουργέ..3200 Π.Ι. λοιπόν...οι 2600 είναι κρατικοί γιατροί Κ'Υ -ΤΟΜΥ και αγροτικών ιατρείων...πάμε παρακάτω ,όλοι αυτοί είναι γενικοί γιατροί και κάποιοι χωρίς ειδικότητα με ωράριο πρωινό πάντα.Οι ιδιώτες Παθολόγοι ειναι 850 περίπου. Ελάχιστοι για υποτυπώδη λειτουργία του συστήματος....οι υποχρεώσεις των Π.Ι. (ραντεβού-φάκελος υγείας-συνταγογράφιση- θεραπευτικά πρωτόκολα -αναλώσιμα -γνωματεύσεις κ.λ.π) δυσβάστακτες ,τα ωράρια ασφυκτικά.Όλα αυτά για να τα διαχειριστεί ένα ιατρείο χρειάζεται 3 γραμματείς.Και φυσικά η καθαρή αμοιβή του ιδιώτη Π.Ι δεν θα ξεπερνά τα 1000 ευρώ .Και καθημερινά μας κατακλύζουν οδηγίες πχ για δήλωση ωραρίου ιατρείου από 20/9 ενώ η πλατφόρμα δήλωσης δεν υπάρχει.Συμπέρασμα ,Υπουργέ μη βιάζεσαι ,μη παραμυθιάζεις το κόσμο ότι ανακάλυψες την πυρίτιδα,τα πράγματα δεν είναι καλά... ,ερχονται εκλογές και ο Π.Ι ενδεχομένως να είναι ο τάφος σας...κάτι ανάλογο έπαθαν οι ΞανθοΠολάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΜΑΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ ΟΥΤΕ ΜΕ .....100000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΛΕΥΡΗ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΛΑΟΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΟΜΙΣΑΡΙΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚ Γ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 48 ΚΜ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ 50 ΚΜ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΣΧΟΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΑΤΑΤΡΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή