Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Επικαιροποιημένα εμβόλια: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού – Ποιους αφορά και πώς θα χορηγηθούν

Επικαιροποιημένα εμβόλια: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού – Ποιους αφορά και πώς θα χορηγηθούν

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Μαρία Γλένη HR

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών ενώ η έναρξη των εμβολιασμών θα γίνει την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως γνωστοποίησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Θεοδωρίδου ο εμβολιασμός με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα γίνεται ως αναμνηστική δόση και μόνο. Επίσης τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα πρέπει να χορηγηθούν τρεις μήνες μετά τη νόσηση. Πάντως αν κάποιος έχει κάνει την 4η δόση και έχει νοσήσει στο μεσοδιάστημα, δεν χρειάζεται να κάνει την 5η.

Αύριο θα γίνει στην Επιτροπή η τελική επικύρωση των ομάδων στις οποίες θα πρέπει να χορηγηθούν . Όπως είπε η κα Θεοδωρίδου θα αφορά:

όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Άτομα ηλικίας 12 – 15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου,

επαγγελματίες υγείας και

φροντιστές ατόμων.

Τα εμβόλια αυτά στηρίζονται στην mrna έκδοση και με βάση τις κλινικές μελέτες προκαλούν αύξηση των αντισωμάτων και καταπολεμούν τις υποπαραλλαγές της Όμικρον Ο1, Ο2, Ο2,7 και Ο5.

Να σημειωθεί εδώ πώς έχουν εγκριθεί για τις ηλικίες από 12 έτη και πάνω και προορίζονται μόνο για αναμνηστική δόση ανεξάρτητα από το είδος του εμβολίου που έγινε στον βασικό εμβολιασμό.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης

Όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους Μάριος Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης.

Από εδώ και στο εξής το βασικό σχήμα θα γίνεται με τα προηγούμενα εμβόλια και οι αναμνηστικές δόσεις με τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Στο σύστημα τα αρχικού τύπου εμβόλια θα έχουν την ένδειξη Pfizer και τα επικαιροποιημένα Pfizer BA.1.

Όσοι πολίτες έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για αναμνηστική δόση με τα αρχικού τύπου εμβόλια, μπορούν να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους προκειμένου να τους χορηγηθούν τα επικαιροποιημένα.

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ(ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή